Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
Neznam zašto, al ja se ugodnije osjećam kad su oni na nižoj temperaturi 
I moj stari Athlon ide i do 100, al mi9 ga jhe ugodnije vidit na 60 °C
|
E to je već nešto drugo, psihološki faktor ovdje nije predmet rasprave...
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
Nije mi problem stavit jedan 12 ili 14 mm ventilator koji će bešumno vrtit na 5 ili 7V i s tim bez ikakvog većeg problema držat diskove na oko 30-40 °C 
|
Bešumni ventilator
ne postoji, i upravo zato jer takav ne postoji ima smisla ne staviti ga tamo di nemoraš, ja imam 4 komada 120mm ali su složeni tako da hlade cjelu kantu, stavljati dodatni vent samo radi jedne komonente (ako nemoram) mi je glupo, zapravo boli me i kaj imam vent na grafi i razmišljam da ga se rješim ali s obzirom da nije toliko problem (za sad) neka još stoji...
Citiraj:
Autor Enter Sandman
Fakat ne kužim kak većina vas ima tako visoke temperature hdd, moji stalno barem za sad kad još nisu velike temp. rade na 27 do 30 a samo je jedan vent ispred njih na 1000o/min (nova barica nema vent pa je na 30-31).. Pa čak i kad je ljeto ne idu puno gore..
|
Tako da nemamo ventilatore ispred njih i svoje diskove čak i koristimo za nešto, nije niti moj stalno na 50 ovdje se govori o vršnim temperaturama i temperaturama u radu, kad "ništa ne rade" moj 250GB ima 33 a 200Gb 37 i ne penje se bitno a po ljeti ćemo vidjeti ali prošlo ljeto je bio (kao i mnogima tu)
u spužvi i išao je na 50+ standardno (dakle svaki dan kad si nekaj radio je lupio preko), sad imam bolji case pa mi spužva netreba...
Citiraj:
Autor Enter Sandman
Što se tiče do kud bi trebao normalno raditi, pa do deklariranog a čisto sumnjam da itko želi da uvijek bude na max, zar ne? Isto tako sumnjam da su oni držali hdd na 60 i tak 5g ga testirali.. moš mislit!
|
Naravno da nisu ali to nije niti bitno, nisu ih 5g držali niti na 35 C i testirali...
Ukratko time što ćeš frentično držati disk u intervali 25-35 ti neće nimalo pomoći da isti ne krepa ako misli krepat niti će ga 50 ubit ako ne misli krepat...