View Single Post
Staro 07.05.2008., 13:22   #74
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Neznam zašto, al ja se ugodnije osjećam kad su oni na nižoj temperaturi
I moj stari Athlon ide i do 100, al mi9 ga jhe ugodnije vidit na 60 °C
E to je već nešto drugo, psihološki faktor ovdje nije predmet rasprave...

Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Nije mi problem stavit jedan 12 ili 14 mm ventilator koji će bešumno vrtit na 5 ili 7V i s tim bez ikakvog većeg problema držat diskove na oko 30-40 °C
Bešumni ventilator ne postoji, i upravo zato jer takav ne postoji ima smisla ne staviti ga tamo di nemoraš, ja imam 4 komada 120mm ali su složeni tako da hlade cjelu kantu, stavljati dodatni vent samo radi jedne komonente (ako nemoram) mi je glupo, zapravo boli me i kaj imam vent na grafi i razmišljam da ga se rješim ali s obzirom da nije toliko problem (za sad) neka još stoji...

Citiraj:
Autor Enter Sandman Pregled postova
Fakat ne kužim kak većina vas ima tako visoke temperature hdd, moji stalno barem za sad kad još nisu velike temp. rade na 27 do 30 a samo je jedan vent ispred njih na 1000o/min (nova barica nema vent pa je na 30-31).. Pa čak i kad je ljeto ne idu puno gore..
Tako da nemamo ventilatore ispred njih i svoje diskove čak i koristimo za nešto, nije niti moj stalno na 50 ovdje se govori o vršnim temperaturama i temperaturama u radu, kad "ništa ne rade" moj 250GB ima 33 a 200Gb 37 i ne penje se bitno a po ljeti ćemo vidjeti ali prošlo ljeto je bio (kao i mnogima tu) u spužvi i išao je na 50+ standardno (dakle svaki dan kad si nekaj radio je lupio preko), sad imam bolji case pa mi spužva netreba...

Citiraj:
Autor Enter Sandman Pregled postova
Što se tiče do kud bi trebao normalno raditi, pa do deklariranog a čisto sumnjam da itko želi da uvijek bude na max, zar ne? Isto tako sumnjam da su oni držali hdd na 60 i tak 5g ga testirali.. moš mislit!
Naravno da nisu ali to nije niti bitno, nisu ih 5g držali niti na 35 C i testirali...

Ukratko time što ćeš frentično držati disk u intervali 25-35 ti neće nimalo pomoći da isti ne krepa ako misli krepat niti će ga 50 ubit ako ne misli krepat...