View Single Post
Staro 07.05.2008., 11:41   #8
Misek_Chipsy
Someone :D
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
kad se jednom desi 'to savladavanje tih međukristalnih granica' koje rezultira usviranošču bilo kakvo slučajno krivo spajanje / obrtanje polariteta na zvučnicima ili npr obrtanje smjera kabela rezultira s 'nije to to' i počima nehotično 'odsviravanje' kabela /zvučnika... ?
jel kad automobil vozis unatrag,vracas ga prema tvornickom stanju i spustas kilometrazu te se motor ponovo regenerira????

mislim meni je ovo sto sam ja napisao jednako banalno kao sto meni zvuci ovo tvoje pitanje NHF.

To je isto kao da si rekao da ako si polirao neki metalni blok...i ispolirao ga.....i da si okrenuo smjer vrtnje na polirki i povrsina bloka je pocela opet postajat hrapavija

Da polaritet nije bitan mozda potvrduje to da vecina ljudi usvirava svoje zvucnike prije koristenja tako da ih spoji na generator sinusnog napona koji ide u plus i u minus..dakle svake pola periode okrene polaritet

Polaritet i smjer prolaza struje je posve nebitan u slucaju usviravanja.

jos jedan primjer je npr kad ulijevas vodu u hemper sa pjeskom...pjesak je mokar ako otpilis dno na hemperu i uljevas tamo vodu,pjesak je i dalje mokar ,nece se susit