Tema: 4800 Serija
View Single Post
Staro 05.05.2008., 23:53   #61
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
nisi bas u pravu - graficke isto spadaju u tu skupinu. jer, nikada ranije nisi mogao dobiti mainstream grafu za lovu kao danas. recimo da su to 3870/9600GT trenutno. obje su (istina ne odmah prvi tjedan i kod nas, pogotovo 3870 ali nebitno) kostale ispod 1200kn odmah. sada se nadju vec valjda za 1000kn. nekada je to bila recimo ti 4400 koja je kostala 2500kn i to poprilicno dugo. FX seriju cu preskociti, nemam pojma koliko su kostale ali zato 6600GT je krenila od oko 2100kn pa polako padala. vecina ljudi za koje znam da su ih kupili nove su to napravili dok su kostale oko 1600kn. 7600GT ista prica kao i sa 6600GT. 8600GT je krenila od manje ali to realno i nije bila mainstream grafa po performansama, GTS je slijedio logiku 6600/7600GT.
tek sad imamo ovu situaciju iako se i trziste malo zakompliciralo pa imamo high/high end, low/high end, high/mid end.........mislim ne zna se tko pije a tko placa no tako je kako je. no jasna je samo cinjenica da ni ovaj low-high i high-mid nisu nikada bili jeftiniji.

sad jebga, druga je stvar sto je nama to sve jos uvijek preskupo i sto bi bilo idealno da za nekih 500kn max mozemo dobiti grafu s kojom mozemo sve igrati.....cek, sta i ja lupetam. pa moguce je i to. bemti bas si me zbunio, potpuno sam zanemario da si prije godinu-dvije za 500kn mogao kupiti grafu za word/excel a danas dobijes grafu s kojom mozes valjda sve igrati na nekoj nizoj rezi. to sto su se svi ponovili u neke ogromne monitore pa im 1024 vise nije dosta ni u ludilu....e to je druga stvar.

EvO jos jednom se slazem sa ovim covjekom

Moja Ati-ca je bila jedna od ako ne i najjacih grafa u svoje vrijeme...kostala oko 3500kn i jedino je 7800gtx koja je ako se ne varam izasla malo poslje nje bila malo bolja i kostala je oko 4000.... Prije 6-7 mjeseci sad dao x850xt na procjenu i vrijedila je 550 kn...sada ju na trznici prodajem za 300 i niko se ne javlja....takvo je vrijeme...kartice dolaze...3dmark dobiva nasljednike i to je sve.... To sto neko obraca pozornost da mu je na 24" lcd-u rezolucija 1900x1600 ili kak vec, i fps-ovi u Crysisu 40-50...to je opsjednutost! Dali igramo igru i uzivamo ili se preznojavamo hoce li fps preci 50 ???!!! WTF??? Ja jos uvjek igram na 17" crt-u i 1280x1024 je vrh vrhova.....koji ce mi vise???