View Single Post
Staro 05.05.2008., 20:11   #284
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Autor Pepermint Pregled postova
nece mi uvalit manji, to sam vec prico s njima i znam da mi treba bit po mjeri, e sad jedino moram vidit sta mi je najbolje od tih ponudjenih modela. necu stic danas, idem sutra vidit
Ne mora ti nužno bicikl biti po tim tablicama. Ako ne radiš ramu po mjeri, onda je sve konfekcija i to standardizirana.

Na mojih 181 cm idealan bicikl bi trebao biti 57-59 (cestovni). Zbog mojih proporcija mi je daleko ugodnije i lakše na dobra 3 cm manje. Idealno je 54-56. Da to i objasnim. Imam relativno dugačke noge te mi tijelo ne dosegne Dovoljnu duljinu rame pa mi ruke strašno trpe. A one su predugačke i slabašne zbog netreniranja i godina vibracija Hrvatskih prometnica. Posjedujem jednog od 54 i jednog od 58 cm. Vozio sam i na 52 (kada sam bio klinac) i 56. Sada vozim 54 na kojeg sam se navikao a 56 bi ne bi bio loš.

Dakle, kada kupuješ konfekciju, onda se dobro premjeri i kupi ramu prema proporcijama.

Još je važnija sama konstrukcija rame prema potrebama. TU ja nisam imao nikakvih problema. Sve cestovne rame su prilično slične, a Author je proizvođač koji ne radi kerefeke i drži se standarda.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote