Citiraj:
Autor Pepermint
nece mi uvalit manji, to sam vec prico s njima i znam da mi treba bit po mjeri, e sad jedino moram vidit sta mi je najbolje od tih ponudjenih modela. necu stic danas, idem sutra vidit
|
Ne mora ti nužno bicikl biti po tim tablicama. Ako ne radiš ramu po mjeri, onda je sve konfekcija i to standardizirana.
Na mojih 181 cm idealan bicikl bi trebao biti 57-59 (cestovni). Zbog mojih proporcija mi je daleko ugodnije i lakše na dobra 3 cm manje. Idealno je 54-56. Da to i objasnim. Imam relativno dugačke noge te mi tijelo ne dosegne Dovoljnu duljinu rame pa mi ruke strašno trpe. A one su predugačke i slabašne zbog netreniranja i godina vibracija Hrvatskih prometnica. Posjedujem jednog od 54 i jednog od 58 cm. Vozio sam i na 52 (kada sam bio klinac) i 56. Sada vozim 54 na kojeg sam se navikao a 56 bi ne bi bio loš.
Dakle, kada kupuješ konfekciju, onda se dobro premjeri i kupi ramu prema proporcijama.
Još je važnija sama konstrukcija rame prema potrebama. TU ja nisam imao nikakvih problema. Sve cestovne rame su prilično slične, a Author je proizvođač koji ne radi kerefeke i drži se standarda.