Prvo pozdrav svima i hvala unaprijed.
Kraća verzija:
Komp bez periferija do 7k max, prvenstveno namijenjen igranju, što tiši.
Duža verzija:
Znaci konfu bi ćopio iz
harveraja.hr; ne treba periferija; prvenstveno namijenjen igranju;
Ne zanima me clockanje; stabilno i tiho (znači spreman sam žrtvovat nešto performanci da bi bio što tiši);
MBO
SLI me ne zanima; Možda
Gigabyte MBO GA-P35 ili
DFI MBO Lan Party DK P35-T2RS?
matična da ima dobar raspored( da lijepo stanu gfx, zvučna i tv kartica);
CPU
Znam da ima topic, ali stvarno nemam snage prelazit milione komentara da bi našao zaključak da li
E8200/8400 ili
Q6600? Nisam shvatio za koga je, odnosno u kojem slučaju je koji izbor bolji.
RAM
Kao što rekoh, klokanje me ne zanima. Pretpostavljam Kingmax? (ne namjeravam preci na vistu pa netreba 4gb?)
HDD
Vidim jedino seagate.
Seagate HDD SATA-II 500GB 32MB 7200 rpm ?
GFX
možda
Gigabyte VGA nVidia 8800GT 512MB GDDR3 PCI express ili 100kn više pa
xfx 600mhz ili neka 3750? (inače ne radim niti ne igram na velikim rezolucijama ako ta informacija šta koristi)
PSU
? (tiho)
dvdrw
Pioneer DVD +/- RW DL DVR-215BK SATA crni ? iako vidim da dosta ljudi govori ne uzimat pioneere, samo to je u ponudi na stranici.
CASE
Čak nisam siguran da li bi, pošto nisam vidio ništa kaj me oduševljava. Htio bi nešto jednostavno/elegantno s vratima (koja se otvaraju prema desno ak može

). antec 182 mi je zapeo za oko, ali me jako iritira kaj je power tipka iza vrata.. Znači svaki put otvarat i zatvarat kad ga se treba palit/gasit treba i još mi se otvara na krivu stranu

), dok mi je cosmos vjerojatno prevelik da stane ispod stola, a nemogu naći nikakav review
PoV Incognito-a. Tako da bi možda čak zadržao trenutačno kućište(
GMC X-21 Trinity + obloženo spužvama) no neznan, nisam tu pametan jer mi se ipak isto i dosta zagrijava preko ljeta.
Vent
Tiho i hladno

Fakat nemam ideje šta tu, znači cjelokupno rješenje za hlađenje svega što se treba hladiti

(ne u svrhu klokanja nego tišine). Ovdje sam zapravo i najveći njub, a pošto u hardveraju ima dost nove ponude, nemogu naći da vaše komentare na iste te nove stvari.
Još jednom hvala unaprijed.
Btw Beshtya, ti se slobodno uključiš u raspravu^^