Tema: 4800 Serija
View Single Post
Staro 05.05.2008., 11:43   #55
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
+

Citiraj:
Autor Hektor Pregled postova
Osobno uvijek branim stav da pc komponente prebrzo zastrjevaju i prebrzo gube na vrijednosti da bi se isplatilo ulagati u skupe procesore,ploče ili grafičke kartice.Kupi si poštenu periferiju,napajanje i kućište a "potrošni" materijal racionalno i prema potrebama.Nema tu zaloga za budućnost...

Naravno, pa oduvijek se vode debate na tu temu, ali i tu treba pažljivo. Evo pazi recimo moj kolega s posla svake dvije godine kupi grafičku za cca 500kn i što on ima od toga?! Ako se igra na taj način, onda treba dobro znati što se kupuje i ako se radi o čitavoj mašini treba biti umjetnik u pronalasku najboljeg kompromisnog rješenja. Iako opet, izuzev graf. kartica, mnoge važne komponente nisu nikad bile jeftinije, posebno ako je gledati per MB, GB ili periferija gdje printeri i skeneri od 500 kn nadmašuju one od prije nekoliko godina koji su koštali pet puta više, pa se taj segment može dobiti za vrlo razumne novce, a onda ostaje ta nesretna grafička kartica i dvojba ili trojba, da li učiniti kao moj kolega, da li učiniti kao mi mnogi ovdje i kupiti nešto tipa "druga odozgo" ili nešto između, gdje ovo zadnje može zadati dosta muke

Ozi je offline   Reply With Quote