View Single Post
Staro 04.05.2008., 21:55   #63
technix
Registered User

technix's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor jajec Pregled postova
Nisam totalni početnik,sviral sam akustaru.I htel bi svirat električnu,jer mi ova više nije zanimljiva.Sviral bi metal mjuzu.Oču novu gitaru i već sam našel Ibanez GSA60,samo neznam dal ima koji dobar dućan u Hrvatskoj uopće?Ima u Zagrebu koji dućan?
I koje pojačalo bi onda pasalo k tome,neko od 30watt bi bilo dovoljno valjda...
Može i neka druga gitara,preporuka za kojih 1800 najviše 2000kn?
Pojačalo za 1500 najviše.budem šparal pa bum kupil tak odvojeno,jer je bolje.
Taj Ibanez bi bio u redu, budući da ima fixni bridge nećeš imati problema s raštimavanjem i sl. peripetija oko naštimavanja (inače izbjegavat gitare s licensed floydom u rangu do cca 3500 kn.), Ibanez ima inače solidnu kvalitetu izrade i kod jeftinijih modela.
Alternative su ti Squier stratocaster standard serija (ili deluxe serija), Yamaha Pacifica, Washburn x12.
Najbolje bi bilo da isprobaš osobno tih par modela i vidiš koji ti najbolje leži, na zvuk ne obraćaj pozornost (razlozi: budući da si početnik nećeš moći ni razlikovati "dobar" zvuk od lošijeg, na gitarama tog ranga nema dobrih magneta, na zvuk utječu i pojačalo/postavke pojačala i kabeli, za tu lovu ne možeš birati zvučne karakteristike instrumenta, magnet je najlakše promjeniti... itd). Stoga, gledaj jedino da ti gitara dobro leži/da se dobro osjećaš dok sviraš (iako i tu ima iznimki ,jer instrumenti u trgovini najčešće nemaju dobar setup-nisu dobro podešeni, to si napraviš sam kasnije... da ne idem u detalje) i da ti se sviđa.
Zašto 30W pojačalo (pretpostavljam da nemaš band)? uzmi si 15W npr. Marshall valvestate, Peavey rage i slično (to će ti biti sasvim dovoljno za sobu, nemoj da te zavara mala brojka)... bude ih po oglasima za cca 500 kn, a ostatak love možeš uložiti u gitaru, ili kabel, remen itd. Kasnije, ako budeš imao band i probe, onda si uzmeš jače pojačalo.
Za pregled trgovina koristi google.

technix je offline   Reply With Quote