Tema: 4800 Serija
View Single Post
Staro 04.05.2008., 00:44   #34
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor dejanbinladen Pregled postova
e jelc vidim da si korisnik amd-a pa te necu puno spustat, al jasna je stvar ko kuca da je core arhitektura mala revolucija iliti evolucija za nas smrtnike sto se tice svih softverskih testova i zestokog overkloka.
Jasno ko dan al sam se ti drzi inace imo sam durona,bartona i venica , a prije toga intela
O kojoj to revoluciji pričaš? S C2D Intel je zapravo morao napraviti korak natrag i upotrijebiti i usavršiti stariju P3 arhitekturu te samim time priznao da netburst nije valjao.To što je s njome opet dobio primat u performansama također nije revolucija, kroz povijest su često novije arhitekture donosile sličan napredak u performansama.

Jest da je C2D prešišao AMD po performansama ali uglavnom se to kreće između 10 - 30 %. Ako pričaš o razlici u super pi i overclock potencijalu budi svjestan da me to najmanje zanima kod kupovine procesora, kao ni 98% IT populacije (koja ne kupuje računala da bi vrtila softwerske testove i klokala mašine ) i prilično je neozbiljno uzimati to kao argument. Ako mi C2D ima 20% bolje performanse, a konkurentski AMD 50% nižu cijenu, moja računica je jasna

Naravno, tu ne mislim na profesionalce koji žive od rada na računalu i trebaju brze mašine, ti ih svakako znaju iskoristiti.