S obzirom na prosječnu platežnu moć stanovništva mislim da je u rangu sa ostatkom svjeta, raja ne kuži da studiranje
redovnog studenta uz potporu ministarstva (koji ne plaća školarinu) isto tako košta kolko i svakog drugog koji plaća, samo tu lovu ne daje student nego ministrstvo alocira tu svotu svake godine kad se upiše faksu, dakle to je u biti svojevrsna stipendija...
E sad troškovi života kod nas to je već nešto drugo, nije problem same cjene studiranja kao takvog nego nedostatka mjesta u domovima, cjena hrane, stanova i ostalog, pa nekad čak i knjiga koje moraš kupit oćeš nećeš, kad se to uzme nagomila se toga, naravno da nije besplatno ali nije niti tolko skupo ko recimo kod amera di (ako uopće zadovoljiš uvjete i dobiješ stipendiju) vraćaš to jedno 15g poslje toga sa pola prosječne plaće...
Ipak da baš "bez kinte od roditelja" neko sve izgura, heh... Zapravo to ovisi koji je faks u pitanju tj kolko vremena imaš za raditi sa strane da se nekaj zaradi, recimo ja sam dva puta radio preko ljeta i skoro ljosnuo godinu radi toga jer nisam spremio ispite na vrijeme za jesenske rokove i iako sam solidno zaradio pa se isplatilo rabotat cjelo ljeto to mi nebi bilo dosta niti za pola godine a kamoli cjelu, a ja sam redovni iz prve skupine bio, tako da neznam baš, posebno kad neko mora još i školarinu platiti...
Dobar komad te love sam potrošio sebi na knjige za iduću goddinu koje sam morao kupit jer bi bilo sranja da nisam, svi kojima je ispite držao profesor koji je napisao udžbenike zna o čemu govorim...