View Single Post
Staro 03.05.2008., 18:08   #108
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Gile Pregled postova
Da pitam Vas vlasnike tog diska. Ubo sam taj disk prije nekih 3 tjedna i skužio sam da disk svakih 10 sek napravi neki ''klik'' sad jel' je to normalno?
ja sam prije mjesec dana kupio eksterni Seagate-Maxtor HDD, i isto mi zna raditi taj klik, s time da su intervali kraci sto vise toga radim sa tim HDD-om. I mucilo me to, jer mi je to radio na nekim kompovima, a na nekim ne, no jucer sam skuzio da mi taj zvuk radi samo na starim kompovima i na USB sucelju prije 2.0. E sad, ne znam jel do neceg drugog u tim "starijim kompovima" ili sporog USB-a, ali zakljucio sam da taj klik radi ili kada je propusnost premala, ili ako ne dobiva dovoljno struje, a posto ti imas 3.5" interni koji je kolko sam skuzio spojen preko SATA, sumnjam da ga muci propusnost, pa moze biti mozda da ti je napajanje preslabo tj da je vec prije tog diska radilo na maximumu i sada kaslje.

EDIT:
Pardon, sad sam vidio koju konfiguraciju imas, i ne bih rekao da je problem napajanja. A ne znam onda. Onda moja teorija ni za moj disk mozda ne drzi vodu, i opet sam na pocetku, te ne znam cemu taj "bip"...
ABuser je offline   Reply With Quote