View Single Post
Staro 03.05.2008., 08:56   #1
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Omogućavanje 2 računalu u mreži izlaz na net

Pozdrav

Odma prelazim na stvar
Dakle radi se o problemu, koji će većina vjerujem odma riješiti

Evo skice da biste pobliže znali o čemu se radi:

Daklem trebao bih omogućiti izlaz na net serveru preko svojeg računala.

Moje računalo se s APom spaja preko wirelessa ( 3km distance; pa je nemoguće server spojiti žicom, ili pak postavljati još jednu antenu zasebno )

Na moje računalo server je spojen crossover kablom.

Mreža između mojeg računala i servera funkcionira super ( FTP, VNC, rcon .. sve radi bez problema )

Eh, sad dolazimo do problema...

Moje računalo može na net samo, i samo onda kad je LAN onemogućen ( isključena LAN kartica, i radi samo WLAN ).
Čim uključim LAN karticu, komp šalje sve pakete preko nje ( šalje ih serveru, koji je pod stolom i nema net ).

Nakon isključenja LAN kartice imam opet pristup netu s mojeg računala.

Pristup netu i lokalnu mrežu mogu istodobno imati ako stavim WLAN i LAN kartice na mojem računalu u Bridge. Dok pristup netu na serveru i dalje nemam.

No nakon nekog vremena WLAN kartica pošandrca i veza počne pucati, pa ju moram maknut iz Bridge-a s LAN karticom.

Molio bih one koji imaju ipak malo više iskustva da mi pomognu srediti ovo. Dakle, treba mi pristup netu na serveru ( koji je moguć samo dok je računalo A upaljeno, jer preko njega se spaja dalje na wlan )

Hvala

P.S. Ako sam nejasno objasnio javite mi na PM da popravim određene djelove opisa problema.
Juggernaut je offline   Reply With Quote