I ja imam problema sa spajanjem dva računala u mreži i Interneta preko kase sa route modom. Kasdu sam stavio po
ovim postavkama i sada mi ni LAN ne šljaka (radila su oba računala savršeno sa transferima i vidljivošću u oba smjera dok je Kasda bila u bridge modu), a na Internet mogu samo sa prvog računala sa kojeg sam postavljao rout mode na modemu. Sa tog računala mogu pingat drugo računalo na mreži koje je poprimilo automatski IP adresu poslije moga (192.168.1.3.) i naravno samog sebe. Isto tako to drugo racunalo u mrezi vidim ali mu ne mogu pristupiti. Sa tog (drugog) računala pak ne vidim u workgroupi ovog prvog (sa kojeg sam postavljao postavke na kasdi i sl.) niti ga mogu dakako pingati.
Još jedna stavka je vrlo bitna - a to je da mi u tom cpanelu/admin modu od Kasde nakon dijagnoze javlja ovako nesto:
* ukazujem na ove tri "fail" stavke
Probao sam ručno ugasiti i upaliti Kasdu i odjednom su mi kompovi zamijenili IP adrese i ove tri crvene stavke su postale zelene. I dalje je bio problem u mreži (lokalnoj), a na Internet uopće nisam mogao ni sa jednog računala jer mi je javljao da je pogrešna lozinka ili username. Ponovno sam resetirao Kasdu, ponovno su su mi te tri stavke "fail" i ponovno se mogu samo sa ovog računala spojiti na Internet, a sa lokalnom mrežom opet ista priča... Spajam se prek Iskona, a pošto radi jedno računalo normalno u bridge modu, pa i ovako na jedvite jade i u route modu mislim da nije "te-kom anti problem".
Neki prijedlozi?