View Single Post
Staro 02.05.2008., 17:58   #29
matman
Premium

Datum registracije: Nov 2007
Potpisujem SVAKU fleksovi i yedwyjevu riječ.

Ako ništa drugo iz navedenog gore se može vidjeti da se ne može generalizirati jer nije konzistentno provedena.

Npr. cura mi veli da je na ffzg-u puno lakše po bolonji.

A ja ti kažem da je na PMF-MO puno teže jer:

gradivo je isto, čak je malo nadopunjeno zbog pritužbi na slabijiju "spremnost" starijih diplomanata. + sad je teorija (a vjeruj mi to je ono glavno) ima i u kolokvijima. Prije je bilo pismeno računi usmeno teorija, i večina je spremala samo jedno pa sam drugo. Sad u jednom tjednu moraš znat 3x više za isti kolegij (odnos računa i teorije je 1:2 ugrubo) em moraš sve kolegije znat u istom tjednu (nema ostavljanja za posle) em je gradivo "nadograđeno".

Provjeri kolokvije od generacije prije bolonje i naše, bilo je slučajeva kad demosi sa druge godine (koji su slušali već kompleksnu analizu i analizu fja više varijbli) nisu znali rješit naše zadatke s kolokvija. A demosi su odlikaši...

Ali uzmimo ugrubo da je gradivo ostalo isto, ponavljam: sad je teorija (a vjeruj mi to je ono glavno) ima i u kolokvijima. Prije je bilo pismeno računi usmeno teorija, i večina je spremala samo jedno pa sam drugo. Sad u jednom tjednu moraš znat 3x više za isti kolegij (odnos računa i teorije je 1:2 ugrubo) em moraš sve kolegije znat u istom tjednu (nema ostavljanja za posle) em je gradivo "nadograđeno".
matman je offline   Reply With Quote