View Single Post
Staro 02.05.2008., 17:15   #28
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ja sam studirao po oba sistema (i nekim međusistemima jer su kod nas malo žešće eksperimentirali) i teško bi rekao jel studiranje po bolonji teže ili lakše nego po starom sistemu ali činjenica je da moraš fakat stalno radit inače si gotov jer na ljeto stigneš sa 0 ispita...

A sad kolko trebaš raditi ovisi o faklutetu tj najčešće o predmetu/profesoru i njegovim zahtjevima, ja sam preko pola ispita davao kad sam već slušao blok iz nečeg drugoga (što definitivno nema u američkoj verziji) ali je isto činjenica da sam pola tih ispita spremao iz skripte u roku nekoliko dana (bar ne višim godinama) tako da oba sitema imaju prednosti i manjke...
Dobro kod tebe je drugacije to dosta na faxu bilo ako se nevaram slusa se predmet po predmet, nemas mjesano, jel tako? makar medicinu nebi usporedivao sa ni jednim faxom. Da se razumijemo svi su faxovi teski, al medicina vodi u grupi. Onda sve ostalo.

I to je prednost sto na vecini fakulteta daju skripte. Kod mene 30% daju skripte, a 70% nemas nikakve konkretne materijale od profesora sto je sranje, pa se moras hebat sa knjigama pisanima u beogradu 80 godina proslog stoljeca sa pola fraza koje se ne upotrebljavaju. Ja sam se dosta snaso sa nabavkom skripti istog fakulteta, ali iz drugih gradova...
Fleks je offline   Reply With Quote