View Single Post
Staro 01.05.2008., 01:08   #22
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Naigrao sam se ja sa linuxima u svom životu.
rijech linux moze biti samo jednina procitaj gumbich u mom sigu.

Citiraj:
Ono što Linux treba je da se ljudi prestanu svađat, i napravit zajedno JEDAN linux, koji će valjat.
to nije svadja. to je stvar izbora. sto ljudi sto cudi , sto zena ...
Citiraj:
Probao sam ubuntu, fedoru, novell, etc... Igram se s linuxima od Mandrakea još.
Mandrake nije davno promjenio ime.

Citiraj:
Koliko god oni bili dobri, nema onaj "feel" da je to operativni sustav.
hmmm, subjektivno do jaja
Citiraj:
Nešto jedinstveno, nešto kvalitetno.
smeta ti sto nemorash imati x server, DE ... ja to zovem fleksibilnost
Citiraj:
To meni izgleda ko hrpa alpha i beta release paketa koji su nekako pritegnuti zajedno sa duck tapeom, nekako se drže, i "Ajmo ovo proglasit OS-om."
haha

Citiraj:
Dok god se ja moram zezati sa xorg.conf, ALSA/OSS/Puleaudio, pa Gnome ili KDE ili Blacbox il neka četvrta piz*arija, fućkaš to.
jedan od onih 50%
Citiraj:
Meni se ne da s tim zezati, kamoli nekome kome treba računalo da na njemu radi i točka. Još appovi povezani sa desktop environmentima...
da windowse instalirash i sve spremno. nemorash prstom maket
Citiraj:
Ništa nije povezano, tek u 7.10 ubuntuu iz package managera možeš droppat neki file iz zipa na desktop (van aplikacije)... To je tužno.
Kad čovjek pogleda mac kako radi, ovo nije ni do koljena.
ne kuzim.
dropat neki file iz zipa? (otkad su paketi zipani?)
koji ce ti klinac krasni paket? (da ga nekome posaljesh? ako koristi ubuntu i on ga na isti nacin moze dobit, a ako ne koristi koji ce mu klinac?)
nemoj molim te o macu. (dva proca, dvje graficke i jedan chipset).
Citiraj:
O tome da za svaki k moram ić u konzolu i sudo-at do preksutra, jer za pol stvari ne postoji GUI, niti ikona na koju klikneš.
za neke stvari GUI nije praktican. gdje je praktican postoji. ako se neslazesh navedi primjer.

Citiraj:
Po meni je Ubuntu jedini linux koji je napravio korak u pravom smjeru.
ubuntu je jedina distribucija koja je pravljena za Peru i Kaju.

Citiraj:
A koji su to originalni koncepti? Da dobiš install cd sa kernelom i ftp klijentom, te da dalje sve skidaš sa repo-a i kompajliraš?
ne kuzim o cemu pricash.
procitaj sto sam Ian Murdock kaze o tome
stvar je pisana 2005 i neide na bolje
Citiraj:
Ili da po defaultu dolazi sa 54 window managera, 12 desktop managera, i još 72 aplikacije koje rade jednu te istu stvar, od čega su 69 komandolinijske?
branish ubuntu nacin i onda ga napadash. pa ubuntu je taj koji ima tonu stavri predinstalirano. zbog toga mi se ogadio. probaj archlinux nema DE, WM, XORG-a, tone aplikacija , a ipak sve je dostupno na udar tipkovnice (zapravo na "pacman -S" :P )
danij3l je offline   Reply With Quote