Citiraj:
Naigrao sam se ja sa linuxima u svom životu.
|
rijech linux moze biti samo jednina

procitaj gumbich u mom sigu.
Citiraj:
Ono što Linux treba je da se ljudi prestanu svađat, i napravit zajedno JEDAN linux, koji će valjat.
|
to nije svadja. to je stvar izbora. sto ljudi sto cudi , sto zena ...
Citiraj:
Probao sam ubuntu, fedoru, novell, etc... Igram se s linuxima od Mandrakea još.
|
Mandrake nije davno promjenio ime.
Citiraj:
Koliko god oni bili dobri, nema onaj "feel" da je to operativni sustav.
|
hmmm, subjektivno do jaja
Citiraj:
Nešto jedinstveno, nešto kvalitetno.
|
smeta ti sto nemorash imati x server, DE ... ja to zovem fleksibilnost
Citiraj:
To meni izgleda ko hrpa alpha i beta release paketa koji su nekako pritegnuti zajedno sa duck tapeom, nekako se drže, i "Ajmo ovo proglasit OS-om."
|
haha
Citiraj:
Dok god se ja moram zezati sa xorg.conf, ALSA/OSS/Puleaudio, pa Gnome ili KDE ili Blacbox il neka četvrta piz*arija, fućkaš to.
|
jedan od onih 50%
Citiraj:
Meni se ne da s tim zezati, kamoli nekome kome treba računalo da na njemu radi i točka. Još appovi povezani sa desktop environmentima...
|
da windowse instalirash i sve spremno. nemorash prstom maket
Citiraj:
Ništa nije povezano, tek u 7.10 ubuntuu iz package managera možeš droppat neki file iz zipa na desktop (van aplikacije)... To je tužno.
Kad čovjek pogleda mac kako radi, ovo nije ni do koljena.
|
ne kuzim.
dropat neki file iz zipa? (otkad su paketi zipani?)
koji ce ti klinac krasni paket? (da ga nekome posaljesh? ako koristi ubuntu i on ga na isti nacin moze dobit, a ako ne koristi koji ce mu klinac?)
nemoj molim te o macu. (dva proca, dvje graficke i jedan chipset).
Citiraj:
O tome da za svaki k moram ić u konzolu i sudo-at do preksutra, jer za pol stvari ne postoji GUI, niti ikona na koju klikneš.
|
za neke stvari GUI nije praktican. gdje je praktican postoji. ako se neslazesh navedi primjer.
Citiraj:
Po meni je Ubuntu jedini linux koji je napravio korak u pravom smjeru.
|
ubuntu je jedina distribucija koja je pravljena za Peru i Kaju.
Citiraj:
A koji su to originalni koncepti? Da dobiš install cd sa kernelom i ftp klijentom, te da dalje sve skidaš sa repo-a i kompajliraš?
|
ne kuzim o cemu pricash.
procitaj sto sam Ian Murdock
kaze o tome
stvar je pisana 2005 i neide na bolje
Citiraj:
Ili da po defaultu dolazi sa 54 window managera, 12 desktop managera, i još 72 aplikacije koje rade jednu te istu stvar, od čega su 69 komandolinijske?
|
branish ubuntu nacin i onda ga napadash. pa ubuntu je taj koji ima tonu stavri predinstalirano. zbog toga mi se ogadio. probaj archlinux

nema DE, WM, XORG-a, tone aplikacija

, a ipak sve je dostupno na udar tipkovnice (zapravo na "pacman -S" :P )