Citiraj:
Autor Artistar
Ono što Linux treba je dobro organiziran marketinški odjel s vrhunskim stručnjacima koji će svaki dan raditi na probijanju na tržište. Taj tim bi trebao pokriti sve od konkurencije, uvjeta na tržištu, slaganja vlastitog killer proizvoda (jer za veće pomake ništa od toga manje nije dovoljno), itd. i imati beskrajne financijske mogućnosti.
I onda je pitanje da li bi se išta promjenilo jer MS nije pasivna kompanija (iako se to često čini). Ono što sam gore već nabrojao oni već imaju i to u nezamislivim gabaritima. Sve prate, sve znaju, igraju prljavo i uglavnom na vrijeme reagiraju (kada postoji potreba).
|
Naigrao sam se ja sa linuxima u svom životu.
Ono što Linux treba je da se ljudi prestanu svađat, i napravit zajedno JEDAN linux, koji će valjat.
Probao sam ubuntu, fedoru, novell, etc... Igram se s linuxima od Mandrakea još.
Koliko god oni bili dobri, nema onaj "feel" da je to operativni sustav. Nešto jedinstveno, nešto kvalitetno.
To meni izgleda ko hrpa alpha i beta release paketa koji su nekako pritegnuti zajedno sa duck tapeom, nekako se drže, i "Ajmo ovo proglasit OS-om."
Dok god se ja moram zezati sa xorg.conf, ALSA/OSS/Puleaudio, pa Gnome ili KDE ili Blacbox il neka četvrta piz*arija, fućkaš to.
Meni se ne da s tim zezati, kamoli nekome kome treba računalo da na njemu radi i točka. Još appovi povezani sa desktop environmentima...
Ništa nije povezano, tek u 7.10 ubuntuu iz package managera možeš droppat neki file iz zipa na desktop (van aplikacije)... To je tužno.
Kad čovjek pogleda mac kako radi, ovo nije ni do koljena.
O tome da za svaki k moram ić u konzolu i sudo-at do preksutra, jer za pol stvari ne postoji GUI, niti ikona na koju klikneš.
Citiraj:
Autor DaNiJ3L
Ubuntu je druga stvar - oni su sve usrali (i svakom verzijom sve vise gaze u govna) i dosta Debian devel-a negledaju na Ubuntu kao na pozitivnu stvar. (odstupili su previshe od orginalnog koncepta)
|
Po meni je Ubuntu jedini linux koji je napravio korak u pravom smjeru.
Gnome, Tango, centralni repo. EOD.
A koji su to originalni koncepti? Da dobiš install cd sa kernelom i ftp klijentom, te da dalje sve skidaš sa repo-a i kompajliraš?
Ili da po defaultu dolazi na dvd-u sa 54 window managera, 12 desktop managera, i 3 window decoratora, te za svaki tip programa 72 aplikacije koje rade jednu te istu stvar, od čega su 69 komandolinijske, a za 55 od njih treba skidat dodatne repoe ili prčkat po .conf fileovima?