View Single Post
Staro 30.04.2008., 21:25   #564
ReNNO
Premium
Moj komp

ReNNO's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Konacno i ja nabavih Lenova.

Prije sam koristio 17" LG TN-ovac i kad sam postavio ova dva monitora na stol i poceo upoređivat nisam mogao vjerovati kako sam tolike godine radio na tom LG-u.

Što se tice boja zaista sam iznenađen.
Svaka boja je prerealna naspram ovog LG-a.
A da ne govorim o crnoj boji o kojoj ovaj TN-ovac ne može ni sanjati.

Dizajn monitora prije kupnje me je razocarao...izgledao je monotomno i nekako glomazno.
Ali kada se uživo to gleda...to nije ni približno kao na slikama.
Vrlo kvalitetna plastika koja zaista navodi da ovo nije monitor "jeftine klase".
A da ne govorim o cvrstoj konstrukciji.

Kada sam vidio da moram nekako tri glomazna kabla provuci mislio sam da ce se previše isticati.
Ali nađoh one navlake za kablove i sve sam ljepo sva tri kabla uvezao i postala su potpuno neprimjetna.

Mnogi su imali problema sa USB utorima.
Ali meni obadva perfektno rade bez problema.

Što se tice igara probam sam Lock on na 1920x1200 i BF2 na 1600x1200.
Lock on me je previše iznenadio jer se wide rezolucija predobro istice što je jedan veliki plus....pogotovo u takvim simulacijama.
Ghosting nisam nikako uspio primjetiti iako sam se napinjao da primjetim

Pošto BF2 ne podržava nativnu rezoluciju ovog monitora ja sam ga pokušao pokrenuti na 1600x1200 i pokazao se predobro.
Skaliranje slike je odlična.... pa mislim da kad se covjek uživi u onolikom ekranu i ne može naci neke greške u skaliranju.
Jedino što je slika malo mutnija ali to je skoro pa i ne primjeti u igrama.

Možda samo ja imam takve pozitivne komentare jer sam prešao sa 17" TN-ovca.
Ali kao god ovaj monitor vrjiedi svake marke.
Ja sam ga dobio za svega 806KM u Sarajevu što je zaista jeftino jer sam se nadao barem 100KM više u odnosu na HR.

Mrtvih piksela nema ali sam radi svakog slucaja monitor pregledao prije kupovine.
Podešavanje boja i kontrasta nisam radio...barem ne za sada.
Ali osvjetljenje koje je 80% po defaultu ubija u oči
Smanjio sam ga na 50% ali imam osjecaja da bi se moglo i još dosta, dosta smanjiti.
Volio bih da i ostali napiše svoje postavke boja, kontrasta i osvjetljenja.

Digitalac mi je neki krš sa pijace ali vidi se odlicno razlika između ova dva monitora.

ReNNO je offline   Reply With Quote