Citiraj:
Autor yedwy
Sve je to ok ali ja sam htio reći među alternativnim OSovima (tj linuxima) Ubuntu ima najvbeću perspektivu da se prosječan user na njega prebaci, ne govoriom niti o sadašnjim niti o budućim tržišnim udjelima ovoga ili onoga, makar bi se mogao iznedaditi kako se brzo ljudi prebace kad vide negdje neku perspektivu... 
|
Slažem se - ima perspektivu, ali potrebno je i znatno više od toga.
Citiraj:
Autor yedwy
Recimo mene na linuxu prije svega ostaloga odbija činjnica da je igranje jezivo loše rješeno, čak niti već legendarni legal issue problemi sa naknadnim instaliranjem mmedije me ne diraju koliko činjenica da 99% igara za PC (koji ionako nema baš puno u odnosu na konzole a posebno da nekaj i valjaju) nikad neće tamo biti...
|
Iskreno, ne igram se više pa ne pratim šta se događa, ali to im je stvarno kočnica, nažalost....
Citiraj:
Autor yedwy
Novell nije dovoljno velik? I opet je prošlo prilično nezapaženo...
|
Novell je velik, ali u usporedbi s MS-om je beba. U svim pogledima.
Citiraj:
Autor yedwy
Najveću šansu za usvajanje linux ima od strane laptop i OEM PC vendora primjerice Asusa sa EEEom i ulaženje "na mala vrata" kod lowcost proizvoda, sad ne govorim o mikrolinuxu u routerima i ostalim specifičnim primjenama nego kao desktop OS "za mase" ali i tu vidim da većina frentično pita za windowse,...
|
Dobro se DaNiJ3L nadovezao. Većina ljudi iskoristi Linux na mašini da je dobije jeftinije, a čim sjednu u auto ispred dućana već zovu okolo da im se stave Windowsi. Nekoliko puta sam osobno micao Linux i stavljao win, i nikakve preporuke nisu pomogle....
Citiraj:
Autor yedwy
na ruku windowsima ide i to što M$ (doslovno) potiče piratiziranje istih da bi se što više korisnika držalo windowsa kako bi poslje kupovalo iste kad im zatreba legal stvar, i naravno da bi u firmi tražili laptop sa windowsima, office sa windosima i sl...
|
Moć navike. Gadna stvar za one koji ih kasnije pokušavaju mijenjati.
Citiraj:
Autor yedwy
Problem je u tome kaj vlade dobiju pinku za to da u školama djeca uče windowse, da na faklutetima sudenti polažu windowse i office i da kad tražiš posao u radnoj knjižici moraš imadi ECDL ili nešto sl...
|
To je lobiranje i prezentacija moći na svim razinama i istina da nema uske veze s marketingom.
Citiraj:
Autor yedwy
To nema veze sa marketingom to je šmira, to nije sistem ja propagiram svoj proizvod na TVu i govorim kako je bolji od konkurancije, a u takvim pričama ne samo da je pbesplatno loše nego je to bolje što je licenca skuplja jer veća šmira kapa...
|
Marketing je daleko više od promocije. To je čitav sistem od razvoja proizvoda pa sve do njegovog gašenja ko zna kada na tržištu. Ono što Linux treba je dobro organiziran marketinški odjel s vrhunskim stručnjacima koji će svaki dan raditi na probijanju na tržište. Taj tim bi trebao pokriti sve od konkurencije, uvjeta na tržištu, slaganja vlastitog killer proizvoda (jer za veće pomake ništa od toga manje nije dovoljno), itd. i imati beskrajne financijske mogućnosti.
I onda je pitanje da li bi se išta promjenilo jer MS nije pasivna kompanija (iako se to često čini). Ono što sam gore već nabrojao oni već imaju i to u nezamislivim gabaritima. Sve prate, sve znaju, igraju prljavo i uglavnom na vrijeme reagiraju (kada postoji potreba).