View Single Post
Staro 30.04.2008., 14:42   #15
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
hmm, ovo si napisao kao da je linux (ovdje ne mislim samo na kernel) odgovoran za loshu podrsku proizvodjaca igara.
Naravno da ne, to mi nije niti na kraj pameti bilo reći, to je samo konstatacija i ništa drugo, ionako je cjela PC platforma u zadnje vrijeme zapostavljena od strane izdavača igara...

Citiraj:
ja mislim da tajna lezi u "zaustavljenom" razvoju OpenGl-a koji se nije pomakao s mjesta vec duuuuugo vremena, a DirectX necemo vidjeti nikad na linuxu
Problem je kaj proizvođači igara imaju bolju "računicu" u dicret 3d tehnologiji (šmire i uvlačenje u guz) pa im je eto M$ rješenje bliže, iako mi je svinjski zabavno bilo odbacivanje EAXa od strane M$ i forsiranje OpenALa...

Citiraj:
linux je daleko sposobniji kernel od microsoftovog.
Neko od starih računalaca je ovo napisao ali se ne sjećam ko, mogao bi možda biti old iggy ali nisam više siguran i išlo je otprike ovako - sam windows kernel kao takav i nije tako loš ali je problem u tome što ako ih usporediš sa ferrarijem, na windowsima je kao da si još na ferrari navario plug, kosilicu, krilo od aviona i ralo od bagera i onda očekuješ da ima ista svojstva kakva je imao i prije...

Citiraj:
novell i nije nesto previshe zainteresiran za desktop trziste
Spomeno je čovjek veliku korporaciju pa sam mu samo skrrenuo pažnju na to ko je imao distru pod svojim krilom i opet je prošla nezapaženo, pri tome je nebitno kolko je isti zainteresiran ili nije za neki segment tržišta, znam i ja da nije pretjerano...

Mada u biti se corporate okružje sastoji ne samo od servera nego i od radnih stanica/klijenata koji po uredima služe svrsi a vrijeme NC pristupa je ipak prošlo, dakle treba ti ipak "pravi" OS (makar je sa file, print i aplication serverima danas već i upitno koliko je to PC, a koliko NC pristup) a SuSe je dosta solidan, meni čaki draži od Ubuntua ali možda zato jer mi je to bila prva distra pa ono...

Citiraj:
ma hebesh EEE i slicne (Pero cim dodje kuci potare te pingvine i instalira windoze)
Da to je istina...

Citiraj:
da, i M$ josh ispane dobar kad dodjeli licence studentima (isto kao kad od dilera dobijesh par shuteva dzabane ...)
Pričaj mi jesi vidio onaj moj rant o ECDLu u svaštari?

Citiraj:
ubuntu je stvarno idiotski lagano instalirat. (99% stvari radi OUT OF BOX)
to mu je i glavna mana (dobijesh barem 50% korisnika koji nemaju blage veze o tome kako sto radi)
Hehe da ali i na windowsima odavno neznamo kako nešto radi, štoviše niti programeri koji su soft napisali neznaju kako radi...