Citiraj:
Autor DaNiJ3L
hmm, ovo si napisao kao da je linux (ovdje ne mislim samo na kernel) odgovoran za loshu podrsku proizvodjaca igara.
|
Naravno da ne, to mi nije niti na kraj pameti bilo reći, to je samo konstatacija i ništa drugo, ionako je cjela PC platforma u zadnje vrijeme zapostavljena od strane izdavača igara...
Citiraj:
Autor DaNiJ3L
ja mislim da tajna lezi u "zaustavljenom" razvoju OpenGl-a koji se nije pomakao s mjesta vec duuuuugo vremena, a DirectX necemo vidjeti nikad na linuxu 
|
Problem je kaj proizvođači igara imaju bolju "računicu" u dicret 3d tehnologiji (šmire i uvlačenje u guz) pa im je eto M$ rješenje bliže, iako mi je svinjski zabavno bilo odbacivanje EAXa od strane M$ i forsiranje OpenALa...
Citiraj:
Autor DaNiJ3L
linux je daleko sposobniji kernel od microsoftovog.
|
Neko od starih računalaca je ovo napisao ali se ne sjećam ko, mogao bi možda biti old iggy ali nisam više siguran i išlo je otprike ovako - sam windows kernel kao takav i nije tako loš ali je problem u tome što ako ih usporediš sa ferrarijem, na windowsima je kao da si još na ferrari navario plug, kosilicu, krilo od aviona i ralo od bagera i onda očekuješ da ima ista svojstva kakva je imao i prije...
Citiraj:
Autor DaNiJ3L
novell i nije nesto previshe zainteresiran za desktop trziste
|
Spomeno je čovjek veliku korporaciju pa sam mu samo skrrenuo pažnju na to ko je imao distru pod svojim krilom i opet je prošla nezapaženo, pri tome je nebitno kolko je isti zainteresiran ili nije za neki segment tržišta, znam i ja da nije pretjerano...
Mada u biti se corporate okružje sastoji ne samo od servera nego i od radnih stanica/klijenata koji po uredima služe svrsi a vrijeme NC pristupa je ipak prošlo, dakle treba ti ipak "pravi" OS (makar je sa file, print i aplication serverima danas već i upitno koliko je to PC, a koliko NC pristup) a SuSe je dosta solidan, meni čaki draži od Ubuntua ali možda zato jer mi je to bila prva distra pa ono...
Citiraj:
Autor DaNiJ3L
ma hebesh EEE i slicne (Pero cim dodje kuci potare te pingvine i instalira windoze)
|
Da to je istina...
Citiraj:
Autor DaNiJ3L
da, i M$ josh ispane dobar kad dodjeli licence studentima (isto kao kad od dilera dobijesh par shuteva dzabane ...)
|
Pričaj mi jesi vidio onaj moj rant o ECDLu u svaštari?
Citiraj:
Autor DaNiJ3L
ubuntu je stvarno idiotski lagano instalirat. (99% stvari radi OUT OF BOX)
to mu je i glavna mana  (dobijesh barem 50% korisnika koji nemaju blage veze o tome kako sto radi)
|
Hehe da ali i na windowsima odavno neznamo kako nešto radi, štoviše niti programeri koji su soft napisali neznaju kako radi...