Citiraj:
Recimo mene na linuxu prije svega ostaloga odbija činjnica da je igranje jezivo loše rješeno, čak niti već legendarni legal issue problemi sa naknadnim instaliranjem mmedije me ne diraju koliko činjenica da 99% igara za PC (koji ionako nema baš puno u odnosu na konzole a posebno da nekaj i valjaju) nikad neće tamo biti...
|
hmm, ovo si napisao kao da je linux (ovdje ne mislim samo na kernel) odgovoran za loshu podrsku proizvodjaca igara.
ja mislim da tajna lezi u "zaustavljenom" razvoju OpenGl-a koji se nije pomakao s mjesta vec duuuuugo vremena, a DirectX necemo vidjeti nikad na linuxu
linux je daleko sposobniji kernel od microsoftovog.
Citiraj:
Novell nije dovoljno velik? I opet je prošlo prilično nezapaženo...
|
novell i nije nesto previshe zainteresiran za desktop trziste
Citiraj:
Najveću šansu za usvajanje linux ima od strane laptop i OEM PC vendora primjerice Asusa sa EEEom i ulaženje namala vrata, sad ne govorim o mikrolinuxu u routerima i ostalim specifičnim primjenama nego kao desktop OS "za mase"
|
ma hebesh EEE i slicne (Pero cim dodje kuci potare te pingvine i instalira windoze)
Citiraj:
Problem je u tome kaj vlade dobiju pinku za to da u školama djeca uče windowse, da na faklutetima sudenti polažu windowse i office i da kad tražiš posao u radnoj knjižici moraš imadi ECDL ili nešto sl... To nema veze sa marketingom to je šmira, to nije sistem ja propagiram svoj proizvod na TVu i govorim kako je bolji od konkurancije, a u takvim pričama ne samo da je pbesplatno loše nego je to bolje što je licenca skuplja jer veća šmira kapa...
|
da, i M$ josh ispane dobar kad dodjeli licence studentima (isto kao kad od dilera dobijesh par shuteva dzabane ...)
Citiraj:
Makar da se Ubuntu konačno rješi tih nekih dječijih bolesti bio bi on mrak OS za distribuciju uz gotove PCe, njegova instalacija je vać danas na razini Maca po jednostavnosti, windowsi su laki za instalirati sami za sebe ali kad razmislišp što sve s njima treba napraviti nakon instalacije da budu stvarno uporabljivi zamisliš se...
|
ubuntu je stvarno idiotski lagano instalirat. (99% stvari radi OUT OF BOX)
to mu je i glavna mana

(dobijesh barem 50% korisnika koji nemaju blage veze o tome kako sto radi)