Citiraj:
Autor BOGDO
samo da kažem jednu stvar kaj mi je frendica rekla.sad ima maturu u frizerskoj školi i jean od predmeta na maturi joj je psihologija.kud to naše školstvo ide pitam ja vas?
naše školstvo je totalni promašaj,dobro ne tolko promašaj kolko je neorganizirano.
|
Tvoja prijateljica neće dobiti psihologiju - nije obavezan predmet na maturi, ali ju može birati kao izborni. Ali ne znam ima li u frizerskoj psihologije (sumnjam iskreno). U mojoj gimnaziji ima, pa možeš odabrati ako hoćeš - tko voli nek' izvoli
Paaa...da, nije baš dobro organizirano to

ona valjda ima sve izborne predmete kao u gimnaziji (logika, socijologija, psihologija, i sl.) ili?
Smatram kako će projekt državne mature propasti i da ćemo odustati od svega toga kao i susjedi Slovenci. Oni (ministarstvo) stalno mijenaju mišljenja, kao što svoj smjer mijenja vjetar. Recimo u maturi za engleski su izbacili neke stvari, a dodali nove - za koje se nismo pripremali jer smo mislili kako ih neće biti.
Imat ćemo još maturalne radove, državnu maturu i prijemne...Katastrofa ako se mene pita.
Ako ništa drugo, odustat će se od državne jer će rezultati biti blagi užas - osobito matematika

I još neće svi fakulteti vrednovati rezulatate mature, a mislim njen cilj je valjda ukinuti prijemne...
BTW predmeti na maturi (za sada): obavezno hrvatski, matematika, 1. strani jezik i izborni predmet (bilo koji od ostalih što imate u gimnaziji, za strukovne ne znam).
Za prva tri se može birati razina, viša ili niža (možda ima i srednja za hrvatski, za matematiku nema).
Što se tiče prosvjeda, osobno neću prosvjedovati - ali tko hoće, neka izvoli - to je njegovo demokratsko pravo (valjda)