Citiraj:
Autor razor_blatine
13. Profesori su nam rekli kako će za prolaz na državnoj maturi biti
potrebno imati 60% točno riješenog ispita. Zanima nas po kojem to kriteriju?
Po rezultatima nacionalnih ispita, matematika je jedan od najgore riješenih
ispita. Uzimali bi 60% za prolaz, a postotak riješenosti u Hrvatskoj nije ni
blizu tome.
|
A tek fizika i kemija? Prošle godine rezultati su bili stravični. Fizika 31%, kemija 39%.
Citiraj:
Autor razor_blatine
14. Mi u 5. mjesecu u trećem razredu još ne znamo hoće li nam matematika
biti izborna ili obavezna.
|
Sumnjam da će matematika biti izborni predmet. Ne će sigurno.
Točno je da su ispiti iz nekih predmeta prilično nedorađeni (recimo primjer je način na koji je prof. Judaš koncipirao ovogodišnji I. dio ispita iz kemije...ako je netko od ovdje prisutnih to imao priliku rješavati znati će o čemu pričam).
Citiraj:
Autor Z-man
gle, idem u matematičku gimnaziju i uopče me nezanima hrvatski kao predmet, pa daj budimo realni, kom to treba ?
planiram na neki tehnički fakultet koji nikad nije ni vidio predmet hrvatski i sad ja bez veze treba pisat maturu iz hrvatskog i zezat se s time .....bilo vama krivo ili pravo ali meni to nema smisla...
|
Nemoj tako gledati. I ja idem u prirodoslovno-matematičku gimnaziju i vjerojatno ću završiti na PMF-u ili medicini. Žalosno je da ako završiš gimnaziju u bilo kojem obliku da nemaš bar osnove pismenosti. Vjeruj mi itekako će ti trebati.
Dovoljno je pogledati gotovo svaki drugi post na forumu, općenito osvrnuti se malo oko sebe i vidjeti koliko ljudi ne posjeduje ni onu elementarnu pismenost. Jadno.
Državnoj maturi se ne protivim.