Citiraj:
Autor Fadolf
Ne, ne kužiš protiv čega se oni bore... Faksevi en priznaju državnu maturu... To je problem... Nie bune se oni protiv pisanja tih testova već nepriznavanja istih...
Buraz mi je srednjoškolac pa ti zato velim... 
|
Ne, to apsolunto nije problem. Evo recimo ivan studira na TVZu i na trecoj je godini, pukne mu kifla i oce se upisati na neznam PMF i nemoze se upisati zato sto nije polagao neku retardiranu drzavnu maturu prije 4 godine... ma dajjjj....
Citiraj:
Autor rendula
Tući ću one koji se skupe ispred moje skole. Fleks os sa mnom, malo razgibavanja prije faksa?
Jebote daj napisite tu maturu i gotovo.
|
Znas da sam ja uvjek za to kad treba nekog tuc. Vis da cu sad studente nafukat da idemo napravit štrajk i onda te iste iz zasjede umlatit. Ides samnom?
Citiraj:
Autor Ice Demon
Da ja nemam potres mozga išo bi protestirat...
|
Sta si se zamjerio nekom na forumu pa imas potres mozga?
Citiraj:
Autor Deathwish
Inače u planu je i protest protiv implementacije bolonje( ne bolonje kao pojma već kao načina na koji je implementirana na našim faksevima).
A što se tiče državne mature, NHF ali ja neznam za nijednu srednju di te na maturi nisu puštali obzirom da te profaći već znaju, o državnoj pričaju još od moje mature prije 3 godine,sumljam da će stavit neš teško jer će inaće postotak završetka srednjih bit komatozan a to sanader ne želi 
|
Bolonja je na faxu onolko kolko kojem faxu pase. Pobrali ono najgore iz novog režima i ostavili ono najgore iz starog režima. Ovo je retardirano apsolutno. Dobro na nekim faxevima je ok, al na 80% je koma. Totalna koma. Al dobro, to su gluposti oko kojih se necu nervirat.
A sto se tice mature i pustanja, u kojem to svemiru?? Kod nas su u razredu u srednoj od nas cca 28 kolko nas je doslo do mature (38 nas bilo u 1. razredu) nekih 7-8 ljudi palo. Ja znam da sam krv propisao za svoju 4orku i to dobro. Od maturalne do obrane. Niko nikoga nije pustao...
Citiraj:
Autor yedwy
Djeco moja bolje bi vam bilo da idete prosvjedovati pred fakultete koji vam ne priznaju državnu maturu nego pred svoje škole, najozbiljnije...
MAturu će te polagati ovako ili onako ma kolko god prosvjedovali, i veći od vas su prosvjedovali i ništa nije pomoglo, inače IMHO bolje prolazite sa državnom maturom ako to zaživi kako je zamišljeno nego sa starim sistemom u kojem si radio ko konj 4g (da te oslobode polaganja) da te ne satre neki iskompleksirani papak koji je imao loš život i sad oće tebi pokvariti tvoj kao protutežu, ovako je sve "crno na bjelom" na papiru i nema vrdanja (makar ja mrzim pismene radije bi maturu da moram polagao tako nego pred komisijama), treba zagrijati stolicu i rješit se toga, lakše je to nego si mislit koga si od profača uvrijedio a da će ti bit u komisiji... Čak nije najgore da te sruši, još je gore da ti skuca 2 i pusti te...
Inače uvjek će biti fakulteta koji će držati prijemni (usprkos svemu) jer je njihovo pravo da to rade, samo je poanta da ih bude što manje, zato da imate što više opcija upisati kaj oćete bez da morate okolo podmazivati po "pripremama" iste one kojima je posao bio da vas nauče za te 4g ono odgovore za koje sad morate na pripremama učiti i plaćati...
A Bolognju bolje da ne komentiram, ovi koji misle da im je Bolonja gadna nek si zamisle kako je bilo nama koji smo uhodavali sistem i pušili nastavu od 8 ujutro do 6 navečer sa ispitnim rokovima iz predmeta svakih 2-3tj neprekidno štrebanje i ako nisi na kolkokvijima prošao na ljeto si mogao samo planirati di ćeš zaradit za školarinu... Ekipa koja ide na FER isto zna o čemu govorim...
Brijem da će vam ipak bit ljepo kad ćete imati diplomice koje su svuda priznate u rukama (ma kako god kotirale kod onoga ko će ih čitati barem nemate nostrifikacije i tisuće kuna troškova oko toga i mjesece izgubljenog vremena ako idete raditi vani) a to je danas velika stvar, posebno za postdiplomski...
|
Ti si zavrsio medicinu i to je klasa za sebe, to stoji. Najtezi fax, najdosadniji fax, al da ga jebeš dobiš najveci mito o kojem FERovci mogu samo sanjat
Citiraj:
Autor Renesis
ja ne vidim problema u toj državnoj maturi. pogotovo ne sada prvoj generaciji. mislim da je apsolutno jasno od ovogodišnjih događanja da slijedeće godine nema teoretske šanse da to "isprave" do vremena prijemnih ispita. isto tako, nema teoretske, da sada odjednom faksevi ukinu prijemni, i priznaju državnu maturu.
i u čemu onda tolika buka sada? pisat ćete par testova i eseja, koji neće ničemu se bodovat niti vrednovat. mislim da je ova generacija još i najbolje prošla...
|
Pa ima i u tome nešto

.
Mislim onak srednju sam završio davno, al brate ova državna ima smisla jos manje od bolonje. Svi se mukte oko te dvije totalne gluposti, a fakulteti nam zjape prazni. Onak kod mene na faxu na 100% upisanih mjesta 50% studenata valjda nikad se nije pojavilo. onak upisuju se za ixicu. Mene to nervira. Uzasno me nervira. Znam ekipe koja je htjela upisati i onda upadnu sa placanjem i moraju placat fax drzavi, a neki sroljo im uzme mjesto zbog jebene ixice. Ili jos gore da ne upadnes u kvotu zbog tak nekog. To je onak imho jedan od vecih problema, a nitko ga ne rijesava...