View Single Post
Staro 26.04.2008., 22:06   #206
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
pitanje

stavio sam u odvojen topik ali evo i ovdje da postavim pitanje:
Imam Speedtouch 780(wlan) uredjaj (u sluzbi neznanja dal je obican modem ili moze bit i router)
I slozio sam mrezu izmedju kompa koji je spojen preko wirelessa i drugog kompa koji je lanom spojen s uredjajem. Eh sad cilj je bio da ja i buraz sheramo par diskova i neke podatke i da mozemo recimo bacit nekakav miltiplayer.
Pinganje radi ok ... sharanje radi ok... netko digne server recimo u quake 3-ju i sve ode u pako. Ili se uopce nitko nemoze spojit ili spajanje na server prodje ali je ping 999. Eh sad josh sam primejtio da recimo kad se kopiraju nekakavi podaci tipa nekakav folder od jedno 2 gige to traje pa i do 50 minuta sto je imama filing jako jako sporo.

Dal postoji nacin da se tome doskoci i stvar malo ubrza??

firwallovi su disabled na oba racunala ... ukljucujuci i damnedani win fire wall
oba operativna sistema su XP SP2 i kako sam vec reko oba se vide, oba se pingaju, oba imaju pristup sharanim stvarima!

od nekakvih hitnih korekcija na obe veze za net sam stavio i podrsku za netbios i dakako wireless komp ima staticki IP koji je 192.168.1.13

ako je nemoguce to sredit da se vrti lokalni server recimo q3-a cs-a ili ne znam wormsa onda recite odma pa da znam da nisam negdje zeznuo

haval unaprijed i pozdrav
cbz je offline   Reply With Quote