Citiraj:
Autor žile
Baš me zanima gdje bi ova država završila kada bi se za svaku promjenu pitalo skupinu maloljetnih emo i inih vandala?
|
Žile, izvini, ali nemoj da kenjaš. Kao prvo ne pita se vandale nego normalne učenike (ljude koji su došli u srednju školu da bi nešto naučili, i spremili se za fakultet, a ne da samo imaju nešto završeno pa da mogu pričati kako su "obrazovani").
Kao drugo zato postoji u svkaoj srednjoj školi (bar bi trebalo da bude u svakoj) ono što se zove Savjet učenika, pa se tu sastaju učenici koji nisu vandali, nego svi ugledniji učenici jedne škole, pa raspravljaju o problemima i rješavaju ih.
Citiraj:
Autor rendula
Tući ću one koji se skupe ispred moje skole. Fleks os sa mnom, malo razgibavanja prije faksa?
Jebote daj napisite tu maturu i gotovo.
|
Očigledno nije problem sama matura, nego način na koji se ona sprovodi...
Citiraj:
Autor m4dm4n
S jedne strane pričaš kak je nepravedno da biraš predmete za maturu, da možda ćeš ti htjeti ići i na FER i na Filozofski, a s druge strane ti ne paše što bi neki automehaničar išao na FER sa tobom. Daj se odluči 
BTW, državnu maturu podržavam, i dugoročno to ima smisla i biti će sređeno kako spada. A to što ste vi žrtveni janjci, suosjećam, ali svaka reforma ima collateral damage...
|
Ja od kako sam krenuo u školu (od osnovne škole) svuda sam žrtveno janje. Preko mojih leđa (i leđa mojih frendova koji su isli zajedno samnom u skolu) su presle mnoge reforme. Tačnije njih 4. I dosadilo mi je više da sve puca preko mojih leđa, zar ništa od toga nije moglo da se razvuče malo, pa da ne puca sve po istoj generaciji učenika?
Citiraj:
Autor Tomy no.1
uuu jel to ozb?
el mi mogu neopravadti sate ak odem na prosvjed?
ima da strajkam i utorak i sri,naprawim si praznike 
|
Ti spadaš u "vandale". Zbog takvih se ugled srednjoškolaca ruši u očima profesora, direktora škole/a, minista prosvete,....
Sve u svemu podrzavam proteste.
Ne znam kako je to kod vas sređeno na državnom nivou (savjeti učenika, kolegiji direktora, nastavničko vjeće,...)m ali kod nas svaka škola ima svoj Savjet učenika. U mom gradu (opštini) imamo USUD (Uniju Savjeta učenika opštine DOboj), pa imamo onda iznad toga državni nivo, Mresurs (Mreža Savjeta učenika Republike Srpske). I sve nam super funkcioniše. Sami smo se organizovali (učenici). Sa ministrom i inače ministarstvom prosvete smo u super odnosima, i sa ministrom smo u kontaktu skoro svaki dan, šta god nam treba i kada god nam treba možemo se obratiti ministru bez ikakvih problema. Kada nam nešto nije odgovaralo, a tiče se srednjoškolaca odmah smo se obraćali nadležnima za određene probleme, i u 90% slučajeva smo ih rješavali u nama povoljnom roku.
Ako se ne može finim putem, razgovom i normalnim riječima nešto riješiti/dogovoriti, onda treba proteste bez ikakvog predomišljaja.