Tema: Preporuka
View Single Post
Staro 24.04.2008., 20:12   #6
DSofa
Warez king™
Moj komp

DSofa's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Znači AM2 ploča, sa 3 slota za DDR2 memoriju i SATA ? Ako ti trebaju baš točno 3 slota, onda si stvarno strog na kriterijima i sve sumnjam da takvih ima. Ili su 4 ili su 2 slota.

Ploča sa 4 slota i ovime gore što tražiš ima koliko ti srce hoće. Od 300kn pa do ogromnih cifri. Ja bih ti preporučio novije chipsete tipa 770/780G/790 jer imaju podršku za Phenome (što nikada ne znaš hoće li ti zatrebati). Ako ti važno da imaš više od 4 SATA priključka, moraš ići na kombinaciju sa SB700 southbrigde-om koji je trenutno samo na 780G chipsetu (ima ih 6 sveukupno, SATA + eSATA kako kod koga).

Vidis nisam znao da AM2 ne podrzava DDR1. Inace imam 1GB i 256MB RAM-a pa mi je trebalo sa 3 slota. Posto sad znam da ne podrzava DDR1 kupit cu novi DDR2 od Gige u komadu tako da mi je onda dovoljno 2 slota. Sto se tice SATA, dosta mi je za hard disk ne treba biti nista posebno, i ATA za DVD-ROM, i molim bez integrirane graficke, zapravo kada malo bolje pogledam sada je puno lakse nac maticnu kada se ne moram brinuti o RAM-u slotovima. No ipak imate kakvu preporuku ovak iz ducana, ne volim prek interneta narucivat stvari.
DSofa je offline   Reply With Quote