View Single Post
Staro 23.04.2008., 23:39   #5
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Iskreno, mene sada zanima samo jedna stvar, kada se malo platforma iskristalizirala - kolike su razlike između AM2 i AM2+ procesora na istoj matičnoj, na istom taktu. Jer negdje se stvarno vidi da primjerice x2 6000+ dosta gubi od x3 na 2.4Ghz. A ne radi se, po meni o programima koji koriste više od 2 jezgre.
Evo naprimjer ovo mi je ludilo.

Ak se uzme da ova igra jednostavno koristi samo dvije jezgre, ovo su tako male razlike da je K10 na 2.1 jednak K8 na 3.0. A još k tome više nego manje isto kao i K10 na 2.4.

Phenomi rade isti skor ko i Athloni na 20% - 30% manjem taktu, na AM2+ platformi. Kad bi se uzela veća reza, ma garant bi i Inteli i Athloni bacali sve isto.

Imao sam neke ideje u budućnosti ić na Intela, E7200 možda, al sad mi baš i ne pada na pamet, totalno nepotrebno. Sam upiknem jednog X3, tek tolko da mogu super pi vrtit u pozadini dok se igram. I to najslabijeg. Možda ga dić na 2.5 iz dosade a ne potrebe. Šta će mi više od toga.

Možda se nadat nekom reviewu phenoma i athlona na AM2 platformi (za razliku od AM2+) od strane pc-ekspertovaca...

Edit: Ovo gore je athlon na 3.2 ipak.
Grofaz je offline   Reply With Quote