Bija san napisa sinoć, al nisan posta već ostavija post u browseru

Nestalo struje tijekom noći i tako to pa sad pišen ponovo
Samsung 500 GB - mali review
Dakle Samsung 500 GB (HD501LJ) kupljen u Linksa u subotu na akciji za 500kn.
Došao u onoj običnoj plastičnoj kutijici, sa 4 vide/šarafa/vijka i nekakvim upustvima.
Inače disk je SATA2 (3 Gb/s), naponski utor mu je isto sata (molexa nema), opremljen je sa 16 MB keša, te koliko sam upoznat ima 3 ploče od 167 GB šta u konačnici daje ovh 500GB, odnosno 465,8 GB
Realne testove neman ni vremena ni volje radit, a i sumnjam da bi nekome šta posebno značili. Al zato evo malo sintetike:
Test #1 - HD Tach na neformatiranom disku:
Test #2 - HD Tach na formatiranom i particiranom (Jedna particija) disku.
Direktna usporedba s mojim dosadašnjim diskovima.
Slika 1: Maxtor 120 GB (sata1/7200 RPM/8 MB).
Slika 2: Seagate 250 GB (sata2/7200 RPM/ 16 MB).
Sve je testirano na 4200+ konfi iz siga.
Napomena: tokom mjerenja bar nešto se vrtilo u pozadini pa grafovi nisu 100% čisti ni precizni
Test #3 - HD Tune --> Benchmarks s istim uvjetima kao i gore, samo bez usporedbe s ostalima.
Test #4 - Temperatura. Hd Tune --> Error Scan (mučenje od ~130 minuta
)
Napomena: Disk nije bio u ladici, nikakvog hlađenja nije bilo.
Tako da kad ga stavim u kućištu očekujem manje rezultate, max 40°C ako i toliko

Šta se tiče buke, to je jako teško (subjektivno) odredit, a pogotovo napisat. Samo bi rekao da je dosta tiši od Seagate 250GB koji se dosta čuje, a tu je negdje s Maxtorom kojeg ionako ne čujem. Evo sad je u kućištu i svi torrenti su prebačeni na njega, tako da ima šta vrtit pošto mi je u klijentu aktivno 40-ak komada, a baš aktivno se seeda ili downloada njih trenutno 13 i ja ga ne čujem

A Seagatea san dok je to obavljao čuo, tako da san s bukom/tišinom jako jako zadovoljan. Kao i sa ostalim, brz, tih, hladan. Moja preporuka svakako
I za kraj: