Citiraj:
Autor Odojak
Ovo za ulje i nije neki argument obzirom da ti u jamstvu piše "sam svoj majstor" = gubitak garancije ili popularniji tekst "Samo u ovlaštenom servisu, u suprotnom se smatra gubitkom garancije"
|
Kad se već o autima priča. Koliko sam ja upoznat, kod auta možeš biti "sam svoj majstor" u nekim stvarima ( filteri, ulje... ) SAMO AKO koristiš originalne dijelove ili kad je riječ o ulju, ulje koji oni preporučaju. Konkretan primjer. Stari vozi Citroena. U vrijeme kad ga je kupio, rekli mu da smije koristiti Total i samo Total kao ulje i dobio je sve usluge servisa prvih 100 000 km bla bla bla, uglavnom prošlo to sve i da ne duljim.... Prije nekih godinu dana došli doma nekakvi prospekti o popustu potrošnih dijelova ( filteri, ulje, metlice brisača.... ). Stari otišao u Citroenov servis, kupio hrpu dijelova iako mu u to vrijeme nisu bili potrebni, spremio sa strane i polako ugrađuje kak god da mu nešto zatreba od tog svega. Očito da je njihova politika da ih nije briga tko će ugraditi i kako, sve dok je oprema originalna. A što se tiče PC opreme, di bi mi svi završili kad bi slaganje konfiguracije zahtijevalo stručnjaka. Mislim da bi mjesecima čekali na isporuku računala

Da je taj posao namijenjen samo profesionalcima, ne bi konektori izgledali tako kako izgledaju, pa da ih i dijete od 2 god nakon 2 minute uspije posložiti. Proizvođači su namijenili svu tu opremu za ugradnju krajnjim korisnicima, a to što bi razne IT trgovine u želji za brzom i jednostavnom zaradom htjele imati sve pod svojom kontrolom, to je drugi par rukava.