View Single Post
Staro 23.04.2008., 15:42   #586
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor nex Pregled postova
Zakon o obveznim odnosima, članak 425:

(1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari.

(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari.

(3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio.

Zakon kaze da su te zajebali.
Hm, onda je sve ok. Nisu me zajebali:
"kad je... izvršena njezina zamjena.... jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene..."
Tj, jamstvo se "pauzira". Inače bi rulja radila iduće:

Kupi karticu sa dvije godine garancije. Nakon 23 mjeseca je krivo flashaš, ili hitiš u mikrovalnu, i očekuješ novu.
Ako još postoji takva, dobiš novu sa još 2 godine. I onda na kraju zamijeniš 5200fx sa 9800gt nakon xy godina.

Citiraj:
Autor Vedran_Links Pregled postova
U principu provjerite u insepktoratu no ukoliko niste stručna osoba ili nemate račun da Vam je komponentu ugradila firma ili stručna osoba koja se bavi time Vi ste jamstvo praktički odmah izgubili, tj kada ste komponentu ugradili.

Da i dođe do spora kupac ga nažalost nemože dobiti ukoliko je sam ugrađivao proizvod.
Ako mi ne vrijede garancije osim ako ne "dokupim" instalaciju u ovlaštenom servisu, onda želim model koji dođe 30% jeftinije i dolazi bez garancije.
Ili uvećajte sve cijene u cjeniku za trošak instalacije, jer je onda ovo prevara sa skrivenim troškom.

No, bit ću iskren. Nikad nisam imao problema u Linksu, i izvanredni su po tom pitanju
Kad se sjetim kad sam kupovao vodeno hlađenje, i radijator mi nije stao u case, pa sam ga skroz ispilio da stane, su mi priznali garanciju na pumpu od vodenog kad je crklo(došlo je u kompletu... TT)
Punio4 je offline   Reply With Quote