Citiraj:
Autor Critical Error
Dakle radi se o IBM 46gb HD (2001) koji je koristio samo za pohranjivanje download-ovanih filmova i gluposti sa interneta, radio je posljednih god dana bez prestanka, od kad imam FLAT, i šta god se skidalo skidalo se na taj HDD. Nisam mislio da će trajat viječno s obzirom da ja neprekidno radio ali eto, nisam na vrijeme posnimo i napravio BACKUP svih podataka sa HDD-a tako da me sad zainima dali se šta da izvest da iskopam ikako išta iz tog HDD-a više te da li se to uopće isplati.
|
Buduci da pitas za intervenciju u vlastitom aranzmanu. Ako podaci vec nisu koruptirani onda je najbolje da ga davis u sto jednostavnijem okruzenju.
Najbolja stvar za tebe :
RecoverSoft Data Rescue. Mali elegantan boot ciji image ces baciti na CD.
Buduci da nije SATA, nije ni potrebno da je obavezno zadnja verzija. Pripremi samo neki slobodan disk, USB vanjski ce odlicno posluziti. Neznam za sve verzije, ali moja ima i mrezno slanje. Uglavnom, on ce dati brzi preliminarni uvid i odma ponuditi prebacivanje svega sto moze rekreirati i spasiti.
Nemora biti crno, ako nije koruptirao podatke ili usput pokupio i sektora. Te bi aktivnosti trebale previse motoristike koju on vise nema za bacanje.
Citiraj:
Autor Critical Error
Disk pri radu ispušta nekakav zvuk koji do sad nisam imao prilike čuti a zvući kao da nešto grebe u njemu. 3 put zagrebe, 2 sec pauze, 3 put zagrebe i tak stalno. Da li su to simptomi da hard je zbilja vrisno ili nešto drugo?
|
Znaci da te polagano pozdravlja. Sati, dani,... ?
8