View Single Post
Staro 22.04.2008., 09:18   #21
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
No,no...istinabog da imam samo ATI grafe...ali sam imao i NF2, NF4 Ultra i sad imam isto Nevidia 590 SLI chipset
Ja moram priznat da nisam napravio detaljnu evaluaciju niti jednog nVidiinog chipseta iza nF2 (a osobno sam dugo vremena imao i radio na Crush12 (nF 420D) i raznim varjantama nF2 jer su u to vrijeme zaista nudili fantasticne performanse koristeci integriranu grafiku (tada je onaj njihov cuveni "dual channel" postao itekako primjetno i dobrodoslo ubrzanje, jer se citav kanal dedicirao za memoriju GPU-a) a ni Soundstorm nije bio za baciti.

Nazalost, ni od tada nisu uspijeli rijesiti nekakve djecije bolesti na desktop chipsetima koje ih pate i svrstavaju ih u kategoriju neozbiljnih i nepozeljnih proizvodjaca chipseta. OTOH, uopce nisu napraviti los posao na Opteron based plocama sa svojim MPC+IO rjesenjima.

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Gle buba znam vidio sam onaj post koji si stavio oko diskovlja i da točno većina usera ne kloka mašine i zapravo ih nije niti briga kaj je uopće unutra i to stoji kaj veliš ali to ne znači da je ono kaj sam rekao manje istina, jer vidiš i sam da je dio koji kloka ipak značajan čim rade se takve ploče jel...
Pas mater, zakaj si pobrisao onaj lijep i uvredljiv post? To boli, znas...

Znacajni dio iz perspektive korisnika PiSiEksperata. PiSiEksperti su strahovito malen i skoro pa zanemariv dio citavog IT svijeta. Gdje se ne overklokira. Ne tjuna i ne stima latencije. Ne renderira high quality p0rn. O tome je bilo rijec. Nedvojbeno su klokeri, tvikeri i superpi korisnici veliki dio *njihovog* trzista. No sve u svemu, globalno, taj dio je zanemarivi reprezentativni primjerak da bi bilo potresno to sto izlazenjem iz standardnih specifikacija - stvar ne radi onako kako je zamisljeno.

Citiraj:
To kaj ti ne spadaš u tu skupinu je već nekaj drugo...
Aha. Ja ono pripadam u skupinu kretena koji misle da su najpametniji na svijetu, ako se ne varam?

Citiraj:
Osim toga sam si vidio sa pločom (koju pretpostavljam da nisi nikad niti klokao) da nije baš sve crno bjelo jel (a perjanica je ponude tog istog Intela nije li, tj ex perjanica ali nema veze)
/snip
Da, slazem se s tobom, ali izbor ploce je *moja* greska, ne greska proizvodjaca. Naravno, nigdje ne pise "totalno smo sjebali apsolutno svaki bitan dio ploce osim ouverklouking dijela, ali to ionako nije bitno, o glupi korisnice, jer ces kupiti tu plocu da klokujes i tjunujes, a ne zato sto ima legacy portove, 3x PCI-E koji ti trebaju za multi monitor konfiguraciju a ne za ganjanje 706 kartica u SuperMegaSLI-ju ili dva PCI-a u koja ces u najboljem slucaju staviti dodatni USB kontroler za svoje neonke, a ne dva(!) SCSI kontrolera (i to nedajboze RAID, jer, kao sto mi je Intel lijepo objasnio, ako hocu ganjati RAID kontrolere, trebao sam uzeti nesto iz "Server" ponude, op.a)".

Kao sto rekoh - my bad, u potpunosti.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote