Upute kako koristiti
dva monitora na jednom računalu koje pogoni Vista (x64) sa nVidia grafičkom karticom i driverima 174.74 a vjerojatno i bilo kojim drugim.
Spojimo primarni monitor na DVI (u mom slučaju preko adaptera DVI/VGA) kraj kojeg piše broj
1, sekundarni monitor spojimo na drugi DVI (kod mene opet preko adaptera) kraj kojeg piše broj
2. Ako slučajno ne pišu brojevi ili se ne vide jer je kartica u kučištu, prvi ili sa oznakom
1 DVI je onaj bliže matičnoj ploči.
Opaska meni ovako radi možda ovi brojevi i nisu bitni ali mi se sad ne da ponovo sve to spajati ispod stola ali ako baš bude zahtjeva te u interesu znanosti voljan sam i to učiniti.
Nakon toga desni klik na desktop te odaberemo NVIDIA Control Panel ili kroz Control Panel Viste, izaberemo sa lijeve strane opciju Set up multiple displays:
Zatim Configured independently from each other (Dualview):
Izaberemo koja dva monitora ćemo koristiti (ako imamo recimo spojen još i TV kao treći):
Odredimo koji će biti primarni:
Apply.
Čak sam još jednom restartao Vistu da vidim da li će postavke ostate i kao što se na slici vidi ostale su:
Glede onih brojeva, BIOS mi se pojavljuje samo na monitoru koji je spojen na prvi DVI, no možda je do monitora.
Eto detaljnije vjerojatno nije moglo

Proradilo je iz prve bez ikakvih problema.