View Single Post
Staro 21.04.2008., 00:07   #128
iggyone
u borbi protiv sna
Moj komp

iggyone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Mytbyte Pregled postova

...H.264 AKCELERACIJA RADI ALI NE SA SVIM MKV-IMA!

naravno nije to sve samo tako...da bi dobio sliku ili sliku bez trzanja sa DXVA akceleracijom morao sam preci sa overlay mixera na 9 Renderless, onda sam dobio glatku sliku pa je to vjerojatno rjesenje i za tebe...

cesto mi u overlay modu nije upoce bilo slike dok nisam prebacio na renderless, u pravilu treba surfati izmedju ta 2 pa ce proraditi...

neki naslovi kao sto rekoh ne rade ni u jednom slucaju...
...probaj sa renderlessom pa javi...
Ti misliš da nisam sve isprobao...i sa KMPlayerom i sa PowerDVD-om (sve verzije koje ti padnu napamet) i sa MPC-om i sa VLC-om i sa BSPlayerom i sa DVB Viewerom...

Uglavnom, KMPlayer mi ne radi ništa bolje nego MPC sa istim kodekima. Proc sa oba može progutati solidan HD film 1080p od 10 do 20MBps. Za sada sam isprobao svega 6 filmova i klipova, i s nijednim od playera i kodeka nema sreće, bilo da koristim overlay mixer ili VMR9 (renderless) ili nešto treće.

Velim, MPEG2 ide s biločime savršeno, ovo ostalo što je u MPEG4 formatu, nejde nikako (mislim na hardversku akceleraciju).

Uglavnom ne vjerujem više da je problem softverski, već one hardverske prirode, odnosno da su Catalysti 8.3 u banani...

EDIT: sutra idu gore 8.4 pa se nadam da ću imati više sreće...

Naime, čak i kad sam na silu prisilo neke playere da plejaju *.mkv sa Cyberlinkovim H.264 kodekom, dobio bi zvuk, sliku ne. S time da bi u CCC-u mogao vidjeti da je kartica otišla u UVD stanje (po clockovima i opterećenju iste prilikom plejanja), no čim bi taj plejer zgasio, komp bi se zamrznuo, dobio bi BSOD i velim, u 90% slučajeva bih dobio obavijest da je ATIjev driver otišao u infinite loop, i da je vjerojatno problem u driverima.

Zamolba za one koji imaju grafulju HD3xxx serije: ako ste uspjeli natjerati da ista vrti MPEG4 video (odnosno da vam radi hardverska akceleracija kako treba) molim vas da mi se jave na PM sa detaljnim opisom stanja kodeka, plejera i drivera na kompu...Hvala i pozdrav!

Asrock B550M Pro4
AMD Ryzen 5600 @ Thermalright Assassin King 120SE
2×8GB Corsair DDR4 CL16 3600MHz
Powercolor Red Devil 6700 XT 12GB
Kingston KC3000 SSD 512GB + Kingston NV2 SSD 2TB
LG DVD-RW
Corsair RM750e
Dell S2716HN
Fractal Design Define Mini
mouse&keyboard Logitech vulgaris
Predzadnja trgovina | Zadnja trgovina
iggyone je offline   Reply With Quote