View Single Post
Staro 19.04.2008., 11:54   #128
Bilobrkster
Premium
Moj komp

Bilobrkster's Avatar

Datum registracije: May 2007
Plastisha, aj probaj ovo:

uzmi nešto sa desktopa (file, folder, jedan, više) i dovuci do ikonice za harddisk i zadrži malo nad njom ali ne puštaj lijevi klik. isto to moš ponovit za neki "dublji" folder. dobra fora zar ne?

meni su recimo na Leopardu zakon Spaces. Ja imam doduše samo 3, Applications (Program Files), Downloads i Posao. laganini klikneš na jedan od njih i rastvori ti na tri različita načina (ti biraš naravno) meni je najdraži Grid mode, ali kad je folder prepunjen onda je najbolji List mode.

a imaš i Hot Corners. Meni je gore desno Expose, dolje desno Desktop. Masu ubrzava rad, kad imaš puno prozora otvoreno a to je uglavnom uvijek :-)

a ovo glede miša, neznam zašto ali meni je prirodniji ovaj macovski. kad mi treba sporina ide mi piksel po piksel kad mi treba drugi kraj ekrana ide brzo i sve 5. na windowsima mi je uvijek jednaka brzina bilo da mi treba brže ili sporije. štajaznam, draže mi je ovo.

1v@n: @ ti je Shift+Alt+2

a jeste probali radit screenshotove? Shift+Command+4 a ako ti treba samo neki prozor a ne cijeli ekran nakon ove kombinacije opališ space i imaš mali fotoaparat koji ti je aktivan samo za prozor do kojeg dođeš kursorom. isto fora.

u Safariju, ono što je mene uvijek nerviralo je recimo kad neki pojam hoćeš pretražit u Googleu ali bez da se makneš sa tog taba. odabereš neki pojam, desni klik i tamo di piše "Search in Google" klikneš kotačićem, i on napravi pretraživanje u novom tabu, a ti ostaneš na ovom tabu.

ako pržiš butabilne DVDove ili CDove najbolje ti je koristit DiskUtility mada je i Toast (mada nije besplatan) isto dobar ali za ostala prženja, za butabilne stvari DiskUtility rulez!

ako tipkaš nešto negdje i hoćeš na početak ili kraj retka, Command+Desna/Lijeva_strelica . Ako se hoćeš micat riječ po riječ onda Alt+Desna/Lijeva_strelica.

eto, ima još dosta tips & tricks ali poanta je da nikad više na windowse osim za specifične stvari kojih na Leopardu nema
Bilobrkster je offline