View Single Post
Staro 18.04.2008., 21:51   #27
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor MAHER Pregled postova
gle ovak uopće nije u tome štos,intel je dovoljno velik da sada krene u hostile takeover da do jutra kupi 51% dionica AMD/ATI-ja i time rijesi konkurenciju,ali to nece napravit samo zato što onda ima problema u xy država zbog zakona o monopolu
Gle buraz ti ne kužiš dvije stvari...

1. Da bi napravio ono što ti gore navodiš prvo mora ta kompanija imati ono što ti oćeš, primjer ti je bio kad je (tada još relativno mala) nvidia progutala 3dfx...

2. Kompanija ima vrijednost veću od broja dionica na burzi, npr neka firma može imati 10mil dolara dionica na burzi i patente vrijedne 100x tolko (to ti je često kod farmaceutskih firmi slučaj) samo vrijednost nije trenutno unovčiva i dionice takve tvrtke (kako je rečeno) nisu na prodaju...
Razmisli dal bi ti prodao svoje dionice nekome ko nudi 10mil ako znaš da će ti za 5g vrijediti milijardu...

I ne onaj sistem pa intel može bilo koga pojest i shebat da nikad to ne zaživi ti baš nije istinit ako misliš da je to tako imam za tebe dvije riječi AMD i Apple jesi kad čuo ta imena? AMD postoji duuugo a apple je svojevremeno mislio da je Intel i da je dovoljno da samo puhne i ode konkurencija i zamalo ih je koštalo glave...

Tako da nekad se baš nemre hostil epreuzimati, posebo jer ako nisi znao uzaludno preuzimanje firme dakle ako ista NEMA neki patent za koji se zna i da ćeš ti istog iskorisiti topivrijeddnost TVOJIH dionica, a kad imaš veliki broj dionica na burzi već i pad od par dolara može biti gadan udarac...