View Single Post
Staro 18.04.2008., 11:43   #113
iggyone
u borbi protiv sna
Moj komp

iggyone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo da se nakon podužeg vremena i ja malo oglasim...nakon svih dobivenih ideja čitanjem ovog posta, na kraju sam odustao od ovog samsungovog dema, jer fakat traži PREspecifične postavke i hardversku snagu za koju se ionako ne vrijedi danima mučiti, jer to ionako neće zaživiti kao standard...tako da visoki bitrate zaboravite...pogotovo zato što evo moram napraviti seminar koji se tiče HD materijala u mpeg2 i mpeg4 formatu...

Kao što je i glavni naslov ove teme (koji smo očito malo zaboravili) Akceleracija H.264 materijala na kompu (a ne mogućnost gledanja Samsungovog dema ), vratio sam se znači prvenstveno akceleraciji.

Napokon sam skinuo par filmića 1080p, avc1 codec, mkv fajlovi, bitrate im je oko 10Mbps (što će najvjerojatnije biti standard za mpeg4). I sad: bez problema mogu film otvoriti sa većinom playera, ali sa PowerDVD-om 7.3 Ultra mi ne želi raditi kad ga preimenujem u bilo koju drugu ekstenziju, baci: error 80040265. OK, nije bed s obzirom da radi. S obzirom da filmići imaju varijabilni bitrate, odu i ponekad do 25Mbps, što je sasvim razumljivo, a čak i to proc može podnijeti.

Problem je sljedeći: počistio sam sve, ama baš sve kodeke, playere, dx i ax filtere s kompa...nakon toga samo instalirao PowerDVD i MPC i VLC. Fora je u tome što MPEG2 u bilokojem playeru mogu natjerati bez beda da radi sa hardverskom akceleracijom...proc padne na prosječnih 10%. Dok to gledam, lijepo mogu otvoriti CCC i unutar vidjeti da driveri podese karticu da ode u UVD stanje i namjeste joj clockove 600/900, što prema tabeli koju mogu vidjeti u everestu i jesu clockovi za to stanje.

U slučaju MPEG4 videa, nemogu ga nikako natjerati na hardversku akceleraciju, niti sa bilokojim playerom. Mislim, ok, proc to može odraditi, ali opet bi htio da to radi....evo što se događa: s obzirom da mi VLC što se tog pitanja tiče najmanje radi (a ljudi mi ga na netu upravo najviše preporučuju za navedene filmiće ), većinu toga isprobavao sam sa MPC-om. S obzirom da tamo imam hrpu opcija, lako namjestim da koristim defaultni kodek na kompu za H.264 (što je u ovom slučaju Cyberlinkov od PowerDVDa). I kad znači pustim MPEG4 video, zvuk krene normalno, CCC lijepo pokaže da kartica ode u UVD stanje, no od slike niti s. Nakon 30-tak sekundi komp se zamrzne, dobim BSOD na kojiem mi u 90% slučajeva javi da je ATI-jev driver (8.3) otišao u infinite loop. (kad uzmem defaultni kodek od MPC-a, i s uključenom opcijom za akceleraciju, on ju ne koristi)

S obzirom da Cyberlink-ov codec vjerojatno ok radi, i sa MPEG2 videom bez beda može rabiti hardverku akceleraciju, vjerujem da može i raditi sa MPEG4 videom. Tako da...jedino što mi preostaje je ponovono sumnja u ATIjeve drivere, koji vjerojatno nisu dobro prilagođeni...navodno su i neke 3870 imale teških problema s tom PowerPlay opcijom i prelaskom iz 2D u 3D, te u UVD stanje.

Preporučite mi još koje playere, drivere, filtere, i sl. da to isprobam do kraja tjedna, pa javim rezultate....možda da uzmem neke starije drivere...

već sam lud od ovoga...

EDIT: probat ću i KMplayer...čitanjem postova unazad, vidim da je skoro pa potpuno isti problem kao ja imao i domy_os, tako da ovo sa driverom možda i nije sumnja...

Asrock B550M Pro4
AMD Ryzen 5600 @ Thermalright Assassin King 120SE
2×8GB Corsair DDR4 CL16 3600MHz
Powercolor Red Devil 6700 XT 12GB
Kingston KC3000 SSD 512GB + Kingston NV2 SSD 2TB
LG DVD-RW
Corsair RM750e
Dell S2716HN
Fractal Design Define Mini
mouse&keyboard Logitech vulgaris
Predzadnja trgovina | Zadnja trgovina
iggyone je offline   Reply With Quote