View Single Post
Staro 16.04.2008., 22:06   #14
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ako ne želiš flashati modificiranim firmware-om, onda ti je vjerojatno najbolje prepraviti titlove prije snimanja. Kako? Jednostavno. Otvoriš Notepad-om, Ctrl+H, zamijeniš š sa s, č sa c, ž sa z... Kad sve prepraviš (a to je relativno brza radnja), imenuješ film Naziv filma.avi, a titl Naziv filma.srt (ili .sub). I to je to.

Mnogi playeri ne zahtijevaju da se film i titl zovu jednako (izuzev ekstenzije, naravno), jer se titlovi loadiraju nakon loadiranja filma (uglavnom većina playera koji nisu temeljeni na MediaTek čipsetu, već na ESS, Zoran, Sigma itd). No, čemu komplicirati? Situacija je uglavnom na tržištu slijedeća:
NE-MediaTek playeri podržavaju dijakritičke znakove i često imaju malo bolje riješenu podršku za titlove kod .avi naslova.
MediaTek playeri najčešće ne podržavaju (sve) dijakritičke znakove, podržavaju svega 8-12 znakova kod naziva datoteka itd. Općenito su out-of-the-box lošije rješenje od ostalih (izuzetak su neki Pioneer i Philips modeli s MTk čipsetom).
Međutim, nadogradnja firmware-a kod NE-MediaTek playera je vrlo rijetka i obično donosi manja poboljšanja (radi se uglavnom o službenim verzijama), dok za MTk playere postoji brojna moderska zajednica, razvijeni softverski alati, neslužbeni firmware-i itd. Osobno imam 2 MTk playera (Yamada DVX-6700 - legenda, te odnedavno Focus DVD-2201). Prvi je praktički savršen player s moddanim firmware-om, a drugi je jedan od najjeftinijih playera s MTk čipsetom, nadogradio sam ga moddanim fw-om, s tim da ga još malo prepravljam i vjerojatno ću ovih dana izbaciti verziju koja je ono, dosta dobra i bez većih nedostataka.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote