Pozdrav forumu...
@Daddy...playeri ne koriste dvije jezgre sami po sebi nego filteri za dekodiranje mogu biti napisani da koriste 2 jezgre...dakle ako instaliras CoreAVC Pro (ne obican) dobit ce dekodiranje na dvije jezgre...ja ga koristim na P4 2.8 northwoodu (u GOM-u ili MPc-u, svejedno) i obje "jezgre" su do kraja (100%) kada dekodira 1080p i trza, ne moze vuc skroz glatko...
e zato ja sada imam pitanje prvenstveno za iggyja i sve koji uspijevaju koristiti ATI hardversku akceleraciju:
s obzirom da mi P4 ne moze vuc 1080p odlucio sam uzet novu konfu kao HTPC:
- Maticna Gigabyte MA78GM-S2H sa 3200 integriranim GPU s hardverskim dekodiranjem h.264
- Proc Athlon LE-1620
- neki 800Mhz RAM
meni zaista nema smisla kupovati skupu konfu za htpc zato bih se odlucio za ovaj procesor (45W, hladan) jer ocekujem koristiti HW akceleraciju od GPU...
da li netko vidi gresku u mojem razmisljanju? Na ovakav budget-plan me navela cinjenica sto na svojoj trenutnoj konfi Asus Pundit barebone sa p4 2.8 i integriranom grafickom ATI 9100 u PowerDVD-u mogu playati MPEG-2 1080i/50 (sto je jednako podataka kao 1080p/24 sa 10% zauzeca proca!!! Dakle isto bih trebao moci ocekivati od ATI-ja 3200 koji ima hardversko h.264 dekodiranje...
brine me cinjenica da trenutno kada koristim to hardversko MPEG-2 HD ubrzanje u drugim playerima osim PowerDVD-a uspjeh je parcijalan - radi u MPC u ali ne i u GOM-u (trza)...ako to ne proradi ostat cu popisan sa jednakim 1080p performanceom kakavog sada imam sa p4 2.8 a ako uzmem dual-core procesor bliske cijene opet necu imati dovoljne performanse plasim se a osim toga sve suu tom cjenovnom razredu Windsor jezgre, nisu bas hladne...
Malo sam kompliciran, znam, ali hvala na misljenjima...