Evo nabavio igru pred par dana pa da nabacim koji SS.Inace,igra je vrlo solidna,i ima sitnica koje su me ugodno iznenadile.Mape su velike,imate i ubrzanje vremena za 2X jer bi inace mogli otic rucat i vratit se taman dok vam jedinice stignu gdje sta ih poslali.Ima puno kampanja koje mozete odigrati,ja trenutno igram sa krizarima protiv turaka.
Grafika je takoder dobra.Kameru mozete spustit sve do jedinica,koje izgledaju skoro kao da igrate first person igru.A kada gledate odozgo krajolik izgleda jako dobro.
Inace,jako dobra fora je sta mozete sakriti sve jedinice u sumu i napadat iz zasjede sta je mnogo ucinkovitije.Svida mi se sta u igri suma nije neka nevidljiva barijera kroz koju ne mozete proc,niti uc u nju kao sta je to slucaj u mnogim igrama ovog tipa.
Nakon svake misije vracate se u svoj kamp u kojem regrutirat nove jedinice i poboljsavate i unaprijedujute stare,koje usput receno stjecu iskustvo u misijama.Imate i svog heroja,koji ako pogine u misiji,misija je gotova.Evo i mojih trenutnih protivnika turaka,koji me cekaju na uzvisini sa koje imaju puno veci domet od mene koji cu i doc na sut iz doline.
U igri nema checkpointa niti sejvanja tokom misije,zato ako ukenjate misiju,treba ju cijelu ispocetka.Malo jadno.
Eto toliko,pa kome se svidi neka proba.Misljenja i komentari dobrodosli.