16.04.2008., 13:21
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
PM 
|
Kartica stigla, ali ne mogu je instalirati jer Windowsi nemaju drivere, a na netu ne nalazim...
Citiraj:
Autor Matesonik
Mogu ti SMCicu poslat sutra, samo reci kako-->PM 
|
Kartica stigla, ali ne mogu je instalirati jer Windowsi nemaju drivere, a na netu ne nalazim...
Citiraj:
Autor Milentije
Ope' ja. Jesi li ti siguran da tebi sve komponente iz tog servere (ali bas sve) rade kako treba?
Gubitak podataka ako je brzina kopiranja veća od 6MB/s, usporavanje servera prilikom kopiranja fileova na njega,....hmm...
|
Osim mreže, sve ostalo radi OK, nema nikakvih rušenja, BSOD-ova i slično.
Citiraj:
Autor tor
Čitam i cijelo vrijeme mi smrdi na nešto poznato no nikako da mi padne na pamet što...
Iako sam u zadnje vrijeme u raspoloženju da za sve okrivim win server, gdje god ih vidim. Jako mi dižu tlak, a moram raditi s njima. Možda ti ne moraš, kao što kažu ostali. Jedino što ja vidim kao riješenje je sve to rastaviti, jedno po jedno slagati u mrežu i testirati do besvijesti, ako imaš vremena. Ja u takvim slučajevima obično obrnem cijelu priču i složim nešto skroz drugačije. Ti kao home user još uz to nisi ograničen nekim formama pa stoga - daj mašti na volju 
|
Ne znam, Server sam stavio zbog toga da izbjegnem instalaciju firewalla na svakom kompu, a i vrlo nesiguran ICS...
Citiraj:
Autor horza
pa cijeli dan sam ti na icq-u, možemo step-by-step proći instalaciju npr. ubuntu servera (ako skidaš, skidaj hardy, meni je zakon  )
|
Hvala, ali volio bih sam nešto iskombinirati. Ako ne uspijem, javim se.
Jučer sam oba kompa rastavio i složio ih na jednom stolu samo s osnovnim stvarima - bez periferije, ostalih kartica i samo s jednim RAM modulom na svakom ploči. Međusobno sam ih povezao integriranim mrežnim karticama i 30-40 cm dugim UTP-om (by home made) kako bih izbjegao moguće interferencije s okolinom.
Windowsi su se podigli, mreža radi, ali kopiranje i dalje ne. Opet puca, staje, brzina varira,... Isto vrijedi i za 100 Mb i za 1 Gb vezu.
Zatim sam odlučio zamijeniti uloge kompova tako da server postane main PC, a main PC postane server. Za početak sam samo zamijenio diskove, pričekao da Windowsi prepoznaju novi hardver i, kad je sve završilo, krenuo kopirati. Naravno, i dalje ista stvar - ne radi.
Onda sam preselio PCI mrežne na DS4 ploču i prespojio ostale kabele. Sve vrijeme su gore i dalje bili isti Windowsi. Kopiranje opet ne radi.
Došla je na red reinstalacija Windowsa na oba kompa sa zamijenjenim ulogama i to tako da sam na novi server (master PC iz siga) stavio Windows Server 2003 SP2, a na novi master PC (server iz siga) Windows XP Pro SP2. Odmah nakon instalacije Windowsa sam instalirao drivere za integriranu mrežnu, namjestio mrežu i ništa drugo nisam radio. Probao sam kopirati i prošlo je. Probam drugi puta, prođe. Treći puta, prođe. Jedino je brzina jako skakala, najviše na početku kopiranja dok bi se kasnije malo stabilizirala. Kasnije ćete vidjeti screen shot...
Spojim ostale stvari na novi server (drugu LAN mrežnu, WLAN mrežnu i dva printera), instaliram drivere za sve uključujući i za chipset, probam kopirati, radi na isti način - kopira do kraja, ali brzina jako skače.
Sad mi ništa nije bilo jasno pa sam opet zamijenio uloge i vratio sve kako je bilo u početku otvaranja ove teme. Znači, opet mijenjam diskove, vraćam kartice, memoriju, preštekavam kabele,... Uključim oba kompa, pričekam da se Windowsi prilagode novom hardveru, namjestim mrežu,... i kopiranje opet radi, ali naravno skokovito. Tko tu koga...???
Ništa, idem dalje. Vratim image na master PC koji sam koristio kad sam tek složio server, kopiranje opet radi sa skokovima u brzini. Sad mi još slijedi ponovna instalacija Servera na novom hardveru pa ćemo onda vidjeti kako će raditi...
Sad slijede neki primjeri kopiranja...
To je u razmacima od par minuta dok ništa nisam radio. Zašto je to tako? Ako opet ograničim na onih 6 MB/s, a ostavim na 1 Gb, nema tolikih skokova...