Ja sam jučer kupio Lexmark E120 u Hgspotu, cijena za gotovinu je 549 kuna.
http://www.lexmark.hr/uncomplicate/p...hr_0_1,00.html
Evo moji prvi dojmovi..
Instalacija je munjevito brza, bez ponovnog paljenja računala gotova je za 1 minutu, ali ne smiješ ubosti USB kabel u računalo prije nego što instaliras drivere (i softver) s CD-a jer ce se Windowsi pogubiti i upadas u petlju s driverima iz koje ces se tesko izvući...
Što se tiče samog ispisa, prva stranica, ovisno o kompleksnosti izlazi za 4-8 sekundi a ispisuje ukupno 19 str/min nakon prve... (Ovih 8 sec. je za slike preko cijele A4 stranice papira.)
Kvaliteta teksta je izvrsna, nebitno na koju je kvalitetu ispis podešen - razliku između najkvalitetnije i najekonomičnije postavke ispisa u pogledu kvalitete ja ne primjećujem... U odnosu na staru tintnu Pixmu IP1600 ispis je kristalno čist i jasan, linije slova savršenog ruba, i to na najmanje kvalitetnim postavkama ispisa.
Slike naravno nisu ono zbog čega kupuješ ovakav pisač ali moram priznati da daje puno bolji ispis nego sto sam očekivao, to ne znači da ćeš moći printati na foto-papir nekakve slike u retro stilu, jer to nije podržano, ali za zafrkanciju više nego dovoljno. Što se tiče grafikona, skica i sl. stvari, pisač je dorastao zadatku, možda malo za reći, tj. nikakve ti probleme grafički elementi u tvojim radovima neče činiti pri ispisu.
S tonerom kojeg dobijes u početnom paketu mozes ispisati ~ 500 str. teksta na običnoj kvaliteti ispisa, dok na Draft vjerujem oko 600-650...
Kazeta s tonerom za 2000 stranica kosta 449 kuna, a mozes ga puniti 2 puta, eventualno 3, a cijena punjenja je otprilike 300 kuna s tim sto ti kazetu napune do čepa tako da imaš još veću autonomiju s originalnim...
Isto tako, možeš i sam puniti toner u kazetu ukoliko nabaviš onaj koji je namijenjen za ovu seriju pisača što ti se još više isplati...
Puni se tako da izvadiš kazetu, skineš čep i uliješ, bez nekakvih problema, brzo i čisto.
To su stvari koje sam ja primjetio za prvog dana korištenja i jedno 150 str. ispisanog teksta (skripta za fakultet). Ukoliko se još nečega sjetim što sam možda zaboravio ili osjetim potrebu objaviti demosu još neka moja iskustva u vezi s mojim prvim laserom, javit ću se.
Pozdrav!