Tema: RivaTuner
View Single Post
Staro 16.04.2008., 09:31   #55
mskvorc1
Premium
Moj komp

mskvorc1's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Vezano uz RivaTuner 2.08 i neke njegove nedostatke, vezano uz podešavanje vrtnje ventilatora. što se tiče verzije 2.06 sa 174.74 Beta drajverima, znao mi se tu i tamo zblesirati. Ili ne podigne vrtnju venta ili ju podigne i ostavi na 100%. Pa sam išao probati sa 2.08. Ovdje sam našao lijepi guide:

Code:
http://www.vaguesoft.com/index.php?pageid=rt207#advcontrol
I odlučio se na automatic fan control. Moram reći da sam se preporodio. Vent ne ide u radu preko 50-55% i drži mi grafu na 60-61 C. Tu imate i Excel Sheet i objašnjenje kako odrediti Duty cycle min, Duty cycle max, T min, T range, T operating, T low limit, T high limit i moram reći da je puno bolje i jednostavnije nego stvaranje svih onih fan profiles. Kada sve podesite čisto za svaki slučaj provjerite sa ATITool, da budete sigurni...

Za vlasnike novih 8800 GTS-ica

Meni je Duty cycle min 36, Duty cycle max 100, T min 46 (zbog nekakvog offseta od 8, znači to je 52-8=46), T range 10, T operating 110, kao i T high limit, T low limit 0. Zašto tako, pročitajte članak. Nakon mijenjanja postavi pod Power User za enablanje automatic fan control, ne mojte zaboraviti restartati RivaTuner, jer nećete moći mijenjati postavke automatic fan controla.
mskvorc1 je offline   Reply With Quote