View Single Post
Staro 15.04.2008., 17:55   #103
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Vidim da brkate dosta stvari.
Dakle velika većina tj. 99% HU ima navedeno 4*45(50)w, međutim to je njihova vršna snaga koja vama ne predstavalja ništa. Naime, realna muzička snaga HU je 22 i neš sitno wata, te ako očekujete da će focal, DLS i sl prednji sistemi svirati perfektno na HU gadno se varaju. Nadalje, nije zvuk HU u nižoj i srednjoj klasi jednak HU u višoj srednjoj klasi i dalje. U to sam se osobno uvjerio. Najprije sam imao Pioneer deh 3600mp, a nakon njega sam kupio 5800deh. Preporodio sam se.

Da bi iskoristili puni potencijal, a i dobili zvuk koji se očekuje od takvih zvučnika potrebno je pojačalo. I da zaobiđite svakako Sony, Renegade, Kenwood i sl marke car audiohifi-a za 400kn u dućanu. To ne valja!

Što se tiče prednjih sistema, ako ne mislite ulupati pare u carhifi i želite nešto što će samo bolje svirati na HU onda netrebate ni otvarati ovakve topice. Kupite sony, pioneer i sl zvučnike za do 300kn i bit ćete presretni.

Svi misle da je ovaj hoby za bedake željne dokazivanje. Doduše ima takvih puno, njima je važno samo da lupa. Ima s druge strane i onih koji žele jednostavno kvalitetniji zvuk, a na tom putu ima dosta prepreka. Naravno prva su financije

Eto nedavno sam švrljao i složio jedan setup.

Otprilike ovako:
HU deh p6000ub
E sad, ja bi razmislio kad već dajem novce za ovaj da vidim što se još nudi sa usb priključkom.
Prednji sistemi:
Sveprisutni
RS6A
200eur
Makar bi tu odlično igrali i mac Audio CFX 2.16, ako su to ustvari Phase (zaboravio sam kak se zovu )
JBL GTO 1004 1770,00kn
Infinity
REF 1250W

Tako nekako bi bilo ok. Za ovo bi ti još falilo cca 150kn. E da + kablovi 300kn + kutija cca200kn.

Čovjek me pitao za utrošiti 700eur. Prema ovome još mu fali 100eur

Al onda je to to.

Ovo je samo ogledni primjerak jednem malo kvalitetnije opreme.