Citiraj:
Autor sick_boy
Don't take me wrong, ne tvrdim da netko ima proizvod koji uopće može konkurirati ovom, ali i dalje mislim da je cijena prenabrijana.
Kad sam rekao 5k kn, nisam mislio na sličan proizvod, nego jednostavno da mi se čini suludo davati 15k kuna više za nešto manji i možebitno robusniji laptop sličnih perfomansi. Ali opet, svaka roba nađe svog kupca, samo što mi se čini da ovo baš neće biti bestseller.
|
Kako to mislis bestseller? Zar je ikada x300 i zamišljen kao bestseller? Omanuo si celi fudbal...
X300 je Tecnological showcase da se pokaze sto se moze uz malo truda. Ja nisam siguran da li si ti uzeo u obzir konkurenciju i cijenu te konkurencije. Kada to bolje pogledas shvatiti ces da je X300 prejeftin.
Uzmimo npr mac book air - appleov poluproizvod koji sa SSD diskom košta 25k kn. Što je najbolje koristi prespori Samsungov N880X ssd koji koristi paralelno-serijsku konverziju i iskreno zakurac je. Lenovo je jedini proizvodjac na svijetu koji isporučuje nove Samsungove NBX diskove koji su više nego 2x brži od N880X, uz naravno i manju potrosnju energije. Naravno MBA nema ni optical drive.
Druga stvar...koliko znaš laptopa da su kompletno napravljeni od magnezija i carbon fibera? Da su debljine jedva ethernet porta (zato i nije moguće napraviti tanji funkcionionalan laptop od x300) a čvrsti da možeš proliti vodu po njima, stati na njih i ispustiti sa više od metra visine da budu neoštečeni?
uz to sve ima odličan audio sustav, superbright ekran sa LED osvijetljenjem, HSDPA pripremu (antene i utor za sim koji postaju funkcionalni čim u europu će se mogu uvesti wwan adapter), ambient light senzor, osvijetljenje tipkovnice, 6cell bateriju, optical drive,kameru itd itd itd.
X300 vjeruj mi onog trena kada ga primis u ruku i vidis kako preglomazna vista radi brzo (iskreno još nisam vidio laptop da brze radi s vistom, a moj posao je vezan usko uz laptope)svaka kuna ce ti biti jasna.
Kada sam ga ja gledao kupio ga je frajer koji je ušao u ducan iza mene. Za cijenu nije pitao...shvatio je sto je to...kasnije je uzeo uz jega i L200x u bundlu...
2 mar: cijena X300 sa SSD diskom i 6cell i ODD je 3197$ sa popustom, redovna cijena
3539$. Isto tako uzmi da kada platis shipment, osiguranje posiljke, špeditera, pdv i zamislih nekih minimalnih par % marže doci ces tocno na hrvatsku cijenu. Bez brige već je meni palo na pamet da bi si ga tamo mogao kupiti, ali ne isplati se...