View Single Post
Staro 15.04.2008., 17:50   #13
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor sick_boy Pregled postova
Don't take me wrong, ne tvrdim da netko ima proizvod koji uopće može konkurirati ovom, ali i dalje mislim da je cijena prenabrijana.

Kad sam rekao 5k kn, nisam mislio na sličan proizvod, nego jednostavno da mi se čini suludo davati 15k kuna više za nešto manji i možebitno robusniji laptop sličnih perfomansi. Ali opet, svaka roba nađe svog kupca, samo što mi se čini da ovo baš neće biti bestseller.
Kako to mislis bestseller? Zar je ikada x300 i zamišljen kao bestseller? Omanuo si celi fudbal...

X300 je Tecnological showcase da se pokaze sto se moze uz malo truda. Ja nisam siguran da li si ti uzeo u obzir konkurenciju i cijenu te konkurencije. Kada to bolje pogledas shvatiti ces da je X300 prejeftin.

Uzmimo npr mac book air - appleov poluproizvod koji sa SSD diskom košta 25k kn. Što je najbolje koristi prespori Samsungov N880X ssd koji koristi paralelno-serijsku konverziju i iskreno zakurac je. Lenovo je jedini proizvodjac na svijetu koji isporučuje nove Samsungove NBX diskove koji su više nego 2x brži od N880X, uz naravno i manju potrosnju energije. Naravno MBA nema ni optical drive.

Druga stvar...koliko znaš laptopa da su kompletno napravljeni od magnezija i carbon fibera? Da su debljine jedva ethernet porta (zato i nije moguće napraviti tanji funkcionionalan laptop od x300) a čvrsti da možeš proliti vodu po njima, stati na njih i ispustiti sa više od metra visine da budu neoštečeni?

uz to sve ima odličan audio sustav, superbright ekran sa LED osvijetljenjem, HSDPA pripremu (antene i utor za sim koji postaju funkcionalni čim u europu će se mogu uvesti wwan adapter), ambient light senzor, osvijetljenje tipkovnice, 6cell bateriju, optical drive,kameru itd itd itd.

X300 vjeruj mi onog trena kada ga primis u ruku i vidis kako preglomazna vista radi brzo (iskreno još nisam vidio laptop da brze radi s vistom, a moj posao je vezan usko uz laptope)svaka kuna ce ti biti jasna.

Kada sam ga ja gledao kupio ga je frajer koji je ušao u ducan iza mene. Za cijenu nije pitao...shvatio je sto je to...kasnije je uzeo uz jega i L200x u bundlu...

2 mar: cijena X300 sa SSD diskom i 6cell i ODD je 3197$ sa popustom, redovna cijena 3539$. Isto tako uzmi da kada platis shipment, osiguranje posiljke, špeditera, pdv i zamislih nekih minimalnih par % marže doci ces tocno na hrvatsku cijenu. Bez brige već je meni palo na pamet da bi si ga tamo mogao kupiti, ali ne isplati se...

Zadnje izmijenjeno od: Trillian. 15.04.2008. u 18:05.
Trillian je offline   Reply With Quote