Citiraj:
Autor Punio4
Ufff... Ma milina.
Dođe mi da odem radit svoj HOTAS
Inače, ti senzori koji prate promjenu mag polja... Očito da su precizni, no da li bi se s njima dalo napraviti da registrira volan i njegova 2 puna kruga?
Jer on prati magnetsko polje, točnije udaljenost magneta od senzora, dakle, linearno...
Kad bi se ovaj počeo vraćati (magnet) nakon prvog kruga kako bi on to registrirao?
Isto tako kako bi razlikovao pomak lijevo od pomak desno?
Hmmm... Može malo dodatnog objašnjenja 
|
Evo, uslika sam mobitelom, valjda ćete skužit.

Npr, kad bi ima okrugli magnet i postavio ga na kraj volana sa hall senzorom, tebi bi se mijenja smjer kursora 4 puta! Svaki put kad pređe polovicu magneta mijenja se smjer.
Na kraju svog prvog posta sam najavio, pomalo šaljivo, nove avanture dogodine. Plan je također napravit volan ispočetka, F1 stil, sa displayima i sl. Koristio bi hall senzore. Ali to bi učinio na način da bi magnet bio pričvršćen na drugu osovinu koja bi remenom bila povezana sa osovinom volana. Prijenos bi bio takav da bi npr. jedan puni okret volana bio samo moožda 1/8 okreta na drugoj osi na kojoj je magnet.
Za ugradit senzor u već postojeći volan baš i nemam ideju...
Mali edit: Senzori ne prepoznaju udaljenost (ustvari prepoznaju i to, ali samo kao nuspojavu) već magnetski tok, kao šta vidš sa slike.