View Single Post
Staro 15.04.2008., 15:24   #102
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Da se ne bi zajapurili dežurni dušebrižnici, moram kazati kako se samo malko šalim. Iako mislim da nisam previše od dobrog recepta, svakako nisam najbolja osoba koja će trabunjati o akustici. Imam Pioneera koji je imao funkcije (zvuk nebitan, ali ne loš) i neke elipsaste Pioneere koji su bili ušarafljeni u vrata i gepek. Nisu se od tamo pomaknuli ni milimetra.

Čuo sam koješta u autima. Blaupunkt mi se najviše svidio. Već za entry modele se dobije pristojan zvuk. Samo će ljubitelji lampica, bljeskalica i žmigalica biti razočarani (sjetite se kako imam Pioneera ). Tako se dobije jeftino i zadovoljavajuće.

Jeftina pojačala (kakva uglavnom imaju svi koji misle kako imaju super akustiku u autu, samo iskrivljavaju zvuk. I onda na to sve ušarafe 128-bitni mp3 i misle kako su glavne face.
pa sad,nebih se složio sa tobom kako je pioneer loša marka,ja sam prije imao blaupunkta i sad imam pioneer-a DEH 30-MP i puno bolji zvuk ima.
Fora je u tome što je bitnije da su zvučnici kvalitetni od toga da je HU kvalitetan.
konkretan primjer kod mene, imao sam astru g i u njoj standardne zvučnike i blaupunkt cd,neznam koji model ali 4x40w, nakon toga sam kupio pioneer jer su mi svi govorili da mi je blaupunkt kriv za loš zvuk,što u biti nije bila istina,krivi su bili zvučnici,tek kad sam kupio prave zvučnike (phase evolution cfs 165.25) su stvari sjele na svoje mjesto,kristalno čist zvuk uz solidnu dozu bassa a sve to samo na prednje zvučnike.
nakon toga sam vratio nazad blaupunkt unutra i razlika je bila nebo i zemlja što se tiče zvuka, blaupunkt ima puno slabije visoke tonove i baseve, no svejedno opet je 100 puta bolji zvuk nego na standardnim zvučnicima, tako da iz prve ruke mogu reću da teorija o skupom HU i bilo kakvim zvučnicima pada u vodu.
ovo za jeftina pojačala se u potpunosti slažem,imam par poznanika sa mac audio i tim forama pa ih moli da stišaju glazbu dok se vozimo,sve što čuješ je treštanje i bass.
tko hoće dobro pojačalo,ispod 1,5k kn nema šta tražit i naravno,ako hoćeš krajnju kvalitetu reprodukcije zaboravi na 128bit mp3 zvuk.