Ja mislim da za trzanje igara na ps3 konzoli nije krivac ni internet ni hdd nego nešto drugo. krivac je najvjerojatnije sama konzola tj njen specifičan hardware za koji nije lako programirati za razliku od xbox-a360 i pc-ja koji djele sličnu platformu. Esad bi neko mogao reći da je i ps2 imao specifičan hardware i kako su se onda na njemu igre izvodile bezprijekorno!? Zato što je svojevremeno ps2 bio kralj igara i naslovi su se primarno razvijali baš za playstation2, a tek onda za sve ostalo. Sada su stvari umnogočemu drugačije i nove hit igre izlaze najčešće istodobno za sve tri platforme tj za pc,x360 i ps3 a kako je razvijanje igara za ps3 progamerima malo "teži" posao nego za x360 i pc tu se najčešće malo sfuša.
Međutim stvari bi se uskoro mogle promjeniti jer sada kad je hdDvD kapitulirao pred blu- ray-em prodaja ps3 konzola dobiva snažan vjetar u leđa i kroz neko vrijeme bi ta platforma ponovo mogla postat primarna za razvoj igara. Potpuni trijumf ps3 sada koči jedino to kaj još za njega nema pirata i prženih cd-a-to bi derastično povećalo prodaju same konzole (slično kao i ps2)