Ma koji mrtvi wooooferi slozeni doma u garazi.
igrom slucaja imam par prijatelja koji se bave profesionalno glazbom u autima. Jedan od njih je najveci strucko za to podrucje u HR. Sub se stavlja ONDA kada imas dovoljno svega ostalog (srednje - visoko) i SAMO ako ti STVARNO fali niskih. Ja sam cuo hertz elipse spojene drito na HU (blaupunkt neki) koje nadsviraju 300w magnat sub. Nemojte mislit da nisam trazio pojacalo i gurao ruku pod sicive. Jesam.
Konkretno imam
ovo:
deh4800mp
Elipse
Postavljene ovako
prednji komponentni - prethodnik ovog modela
Prednje mjenjam sa hertzom ovih dana, cisto da dobijem malo vise zvuka napred.
Ono sto ljudi rade obicno je da si sami projektiraju muziku, ulupaju 6k kn i skuze da imaju samo bassa, al dobro bitno da se cuje po jarunu.
Tak sam i ja ljepo fino slozio to sve i reko super. Idemo po woofer. Dodjem kod frenda, e lik na ti 2500kn sutra dodjem po auto oc JL audio monoblok i sub neki. Naravno da mi se udrio smijat u facu. Uzeo je 200kn ostalo mi vratio i reko dodji navecer po auto. Znate sto je napravio? Rastavio mi je auto, koj inace ima jednu od boljih zvucnih izolacija od svih auta koje sam vidio i JOS ga je dampirao (samo gepek, vrata dolaze kad zamjenim sistem na red). Razlika? Puno vise od tih hebenih 200kn za materijal. Ono sto je osnova svega je damping, da zvuk ostaje unutra, a ne da ko oni seljaci na jarunu u opelima svirate za publiku.
Cuo sam muziku u jednom polu bas sto je ovaj frend slagao u kojoj su bila napred 2 17cm komponentna i otraga elipse na nekom neprejakom pojacalu i alpine Hu. Usao sam u auto i nisam mogao disat kolko je to glasno islo. prvo sam isao otvoriti gepek da vidim di je sub. Nasao sam prvu pomoc, prsluk, litru ulja i sok iz menze. Sub nisam nasao. naravno magnet na elispama je bio poveci
Najbolje mi je kad ekipa na neku tvornicku muziku u golfu 3 stavi 500w woofer. A jos su mi bolji oni sa kojima odes u ducan po HU i misle da je 4x50w sony za 500kn isto ko i alpine 4x50w za 2500kn.
Muzika u autu nije nuzno skupi sport, al treba imati mozka i posavjetovat se. Odes fino u absolute i da vidis kak ce ti sve biti jasno.