View Single Post
Staro 14.04.2008., 13:56   #9
shoki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2004
Konfa za Catiu,ProEngineer,... molim komentar

Pozrav
dakle, sastavio sam konfu za frenda koji me zamolio za pomoć, no zamolio bih vas za komentare, pošto CAD/CAM nije moje područje.
gledao sam da uštedim, ali opet da uzimam kvalitetne dijelove.
Primijetite da osobno preferiram neke marke (Gigabyte) - čisto iz osobnog iskustva. Ako znate za bolju alternativu, svakako vičite.

CPU i MBO
Za početak, netko mi je rekao da mi je čak bolje uzeti AMD, no nemam iskustva s AMD-om, osobno preferiram intel. Izabrao sam oboje, pa molim uputite me. Također, ne znam koliko su gore navedeni programi gladni CPU-a, pa recite dal da uzmem nešto jače. Overclockao ne bih (zapravo, ako uzmem Intela, bi malo, tek toliko )
(Intel):(AMD):
RAM:
Opet: koliko RAM-a treba realno? 2 ili 4 GB? Imam dvija izbora, nisam siguran da li da idem na kvalitetu ili Kvantitetu:
Grafika
Softmodana u FireGL - jaaaako važno, ovo je centar cijele konfe.
Razmišljam čak da mu uzmem 2900, ako će biti para. Zato, 3 izbora. Primarni je 2600XT, dok su ostala dva opcije. (još jedno sitno pitanjce: koja je razlika između 2900GT i 2900PRO?)
Edit: Ova zadnja, najskuplja mi se čini overkill, ne treba mu Vivo...

Ostatak konfe je standardan:
Eh sad: predložite mi i monitor, pošto se ne igra, mislim da bi mu bilo dobro uzeti LCD što veće dijagonale, pa i jeftiniji, pošto mu prikaz boja, ghosting, curenje svjetla i slično neće predstavljati problem...
Kutija koja mu se svidi u dućanu, ostalu periferiju već ima.
HDD: koliko je ovdje važna brzina harda? Znam da je grafičarima to jako važno, no ne znam za CAD.
Zajedno ovo dođe oko 3000 kn, ovisno o izboru.
Njemu je na raspolaganju (za konfu i monitor) dostupno oko 6000 kuna.

Eto, molim kritike, savjete, pokude, alternativne konfiguracije... Frend mi je i važno mi je da ga ne sjebem.
Hvala unaprijed
Shoki